изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:16 EEST
ДОБРИЧКО УЧАСТИЕ В СЕМИНАР В КОНСТАНЦА    
Общество

Форумът е бил по проекта "Евро-Добруджа" - трансгранично коопериране за икономическо развитие на Констанца и Добрич



Представители на общините Добрич и Генерал Тошево, на художествената галерия, младежкия дом "Захари Стоянов", клуб "Еврика" при училище "Панайот Волов", фирмите "Мебел Идеал" и "Пастел", организацията "Общество за Добруджа" са участвали в семинар по проекта "Евро-Добруджа", провел се румънския град Констанца. Заедно с тях са били и представители на Търговско-промишлената палата и Евро инфо центъра в Добрич. Пред участниците в семинара са говорили италиански и румънски лектори, разказа вчера Татяна Гичева - ръководител на ЕИЦ в Добрич. Разгледани са концепцията за трансгранично сътрудничество, развитието на трансграничните региони, практиките от реализирани проекти и т.н. Сред лекторите са били Джан Анджело Белати - ръководител на ЕИЦ в италианския град Венето, Джованела Д'Андреа и Микеле Паломби - представители на юридическа фирма, Паул Димитраке - от консултантска фирма в Букурещ и др. В последния ден на семинара участниците са посетили естествен природен резерват в Мангалия. Те са се срещнали и с Митика Кукорану - председател на Асоциацията на частните предприемачи в Мангалия.

Партньори по проекта "Евро-Добруджа" са ТПП и ЕИЦ на Констанца и Добрич. Проектът е с продължителност от януари до ноември 2005 г. В момента се разработва ръководство "Евро-Добруджа" на румънски и български език.

 


Сходни връзки

ДОБРИЧКО УЧАСТИЕ В СЕМИНАР В КОНСТАНЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди