изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:20 EET
ШЕСТИМА СЛЕДСТВЕНИ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА "ВиК" - ДОБРИЧ    
НовиниДобрички Окръжен съд е постановил мярка задържане под домашен арест на Пламен Припърженски - бивш адвокат на водното дружество

Районният прокурор В. Вичев обяви вчера пред журналисти, че в момента се водят 8 следствени дела срещу 6 бивши служители на "ВиК" - Добрич, като обвиненията срещу тях са за присвояване, неизгодно сключени сделки и документни измами. Едно от делата е срещу ексшефа на "ВиК" - район Балчик Веселин Маринов, който е сключил неправомерни сделки за електроенергия за над 90 хил. лв. Друг следствен във връзка с "ВиК" е един от доскорошните адвокати на дружеството Пламен Припърженски. На 11 април т.г. той е обвинен в "присвояване на собственост". На тази база му е била наложена мярка "парична гаранция" в размер на 1000 лв., която е трябвало да бъде внесена до 18.04. Пл. Припърженски отказал да внесе гаранцията с мотива, че няма пари. Вследствие на това 50 дни по-късно Районна прокуратура е внесла в Районния съд иска за задържане под стража. В резултат на тези действия на прокуратурата, на 10 юни Добричкият окръжен съд е постановил "домашен арест" за адвокат Припърженски. Той самият обжалва това решение и делото ще се гледа на 16 юни. От прокуратурата добавиха, че хонорарът на адвоката бил в размер на 50 хил. лв. Като пример посочиха, че по едно от делата срещу елекроразпределителното дружество Пл. Припърженски е поискал хонорар в размер на 4 436.26 лв., а по друго 11 387.17 лв.
Според запознати, става дума за източване на "ВиК" в размер на 2 млн. лв. Пл. Припърженски е и сред основните кредитори на фалиралия обувен завод "Добрич", където - според източници на НДТ, той и съпругата му за извършени юридически услуги имат хонорар в размер на 180 хил. лв. Ексуправителят на "ВиК" Петър Ников  пред медиите бе заявил, че през 2003 г. загубите на водното дружество са 7 800 хил. лв., като само на адвокати, сред които Пл. Припърженски,  са били изплатени над 200 хил. лв.
Пламен Припърженски е председател на Постоянната комисия по Законност, обществен ред и контрол в Общински съвет град Добрич. През 2001 г. е бил кандидат за народен представител от листата на Обединени Демократични сили, където фигурира под номер 9. В предстоящата предизборна надпревара съпругата на юриста - Клементина Димитрова е кандидат за народен представител от листата на Демократи за силна България под 11. Вчера Пл. Припърженски не присъства на редовното заседание на Председателския съвет. Председателят на ОбС д-р Мирослав Попов заяви на питане на НДТ, че за пръв път се сблъсква с такъв казус - под съдебна отговорност да е привлечен съветник и то председател на постоянна комисия. "Аз ако бях на негово място, сам щях да се оттегля до изясняване на ситуацията, за да облекча и колегите си. Трябва първо да проведа консултации по казуса, след което дори и аз ще сезирам Общинския съвет" - каза още д-р М. Попов.
 


Сходни връзки

ШЕСТИМА СЛЕДСТВЕНИ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА "ВиК" - ДОБРИЧ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ШЕСТИМА СЛЕДСТВЕНИ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА "ВиК" - ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2005-06-15 @ 11:18 EEST
На този отвратителен и тъп мошеник Припърженски, мястото му отдавна е в затвора! А общината трябва част по-скоро да измие срама като го отстрани от всякакви комисии!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди