изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:59 EEST
Още двама наши загинаха в Ирак, трети е тежко ранен    
НовиниБойна разузнавателна дозорна машина (БРДМ-2) от състава на V-я пехотен батальон на Българската армия в Ирак при преминаване на дига e поднесла и паднала в широк канал.

Той бил пълен с вода и машината, обръщайки се, потънала, съобщи Министерството на отбраната, цитирано от Би Би Си и "Фокус". Инцидентът станал на 14 юни към 22.07 ч., на 60 км югоизточно от база “Еко”. Военнослужещите са участвали в съвместна операция на Многонационалната дивизия “Център-Юг” в зоната на отговорност на българския контингент. 3-ма от четиличленния екипаж на машината са тежко ранени по време на инцидента и транспортирани с хеликоптер до полевата болница в база “Еко”. Там умират редник Цветан Стоянов Камов и редник Паун Стоянов Георгиев. Ефрейтор Марин Милев Милев е в тежко състояние и е транспортиран до американската болница в Багдад. Редник Димчо Стоянов Стамов успява да излезе от машината при падането й в канала и няма сериозни наранявания.
Очаквайте подробности                        dir.bg/НДТ
 


Сходни връзки

Още двама наши загинаха в Ирак, трети е тежко ранен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди