изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:58 EEST
СРЕЩА НА Д-Р АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА С ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА В КЪРДЖАЛИ    
Парламент Вчера  в 18.00 часа  в Керимовата къща  г-жа Първанова и кандидат- депутатите от листата на НДСВ  се срещнаха с културните дейци от област Кърджали. Там на чаша вино те обсъдиха с местните творци проблемите на културата в региона.

Керимовата къща е мястото, където  се събират творците от Кърджали, за да покажат своите нови творби, правят литературни четения и поддържат жив духа на традициите и изкуството.

 Г-жа Първанова  обяви, че още следващата седмица в Кърджали ще  гостуват представители на международни инвестиционни фондове, които ще дадат гаранция за реализиране  на два от проектите, които г-жа Първанова е предложила за финансиране. Единият е за създаване на информационни туристически центрове. А вторият е за изграждане на подходната инфраструктура към Перперикон и Татул.

Малко се знае за това съкровище, което Кърджали пази зад вратата си, затова Кърджали трябва да стане  най-напред български културен коридор, а след това  и  културен коридор на Европа, заяви д-р Първанова. И ако искаме да го покажем на света първото, което трябва да направим е да го популяризираме. Както и да създадем подходяща инфраструктура, за да може  хората, които искат да го видят да имат условия за това. Трябва да покажем на света нашето  единствено и уникално културно наследство.

Госпожа  Първанова  най-напред разгледа постоянната изложба  от произведения на кърджалийските художници. Тя остана очарована от работите им . След това в непринудена , приятелска обстановка тя се запозна с проблемите на местната културна общност , в лицето на художници, поети, писатели, музиканти и артисти. “Аз съм тук повече да слушам за проблемите, които ви вълнуват, а не да ви  разказвам какви прекрасни бъднини ви чакат”, каза още  в началото д-р Първанова. Културните дейци  поставиха въпроси свързани както с изкуството и меценатството, така и въпроси свързани със здравната реформа и здравеопазването. Д-р Първанова изтъкна, че  е благодарна на тази първа среща, но за  нея работещата формула е тези срещи да са периодични , не само в предизборна обстановка, когато всичко което се поиска  се дава. И се надява срещите й с културните дейци  да станат периодични и ги призова да се обръщат към нея за съдействие винаги , когато почувстват нужда.

Стихове на  Петя Караколева прозвучаха в изпълнение на нейната майка.  Тя прочете “Песен Първа” и “Песен Втора” в които се възпяват красотите на Родопа планина и кърджалийския край. Това беше едно послание към г-жа Първанова за съхраняването на литературата, историята и културата в района.

Д-р Първанова  сподели пред присъстващите една своя мечта- да напише приказки за деца и да ги илюстрира сама. Тя  от 12 години се занимава с изобразително изкуство и обича да  държи четка в ръка, макар че напоследък й се случва рядко.  А другата й страст е писането.

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА НДСВ – КЪРДЖАЛИ

 

 

 


Сходни връзки

СРЕЩА НА Д-Р АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА С ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА В КЪРДЖАЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди