изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:57 EEST
СРЕЩА НА Д-Р АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА С РОТАРИ КЛУБ - КЪРДЖАЛИ    
ПарламентНа 11 юни /събота/ водачът на листата на НДСВ за Кърджали Антония Първанова присъства на откриването на обновено родилно отделение в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” в града.

  Лентата преряза лично министърът на здравеопазването Славчо Богоев, в присъствието на заместник- министъра д-р Любомир Куманов, областния управител инж. Калин Примов, кмета на общината и множество гости. Новото родилно отделение беше осветено от енорийския свещеник отец Петър.

В 13:13часа. в града д-р Първанова пристигна, управлявайки мотриса “Сименс”, за закупуването на която БДЖ сключи договор в началото на годината. Мотрисата се предоставя на Кърджали в резултат на ангажимента, поет от водача на листата на НДСВ Антония Първанова, за осигуряване на нова мотриса в града. Новото возило ще обслужва редовната линия Пловдив-Кърджали – Момчилград. Мотрисата струва 2 млн. евро и ще стига за три часа и половина от първата до последната спирка. Ускорения бърз влак има 2 вагона с 112 места.

В 17:00 ч., по покана на Ротари клуб, д-р Първанова и кандидат-депутатите от регионалната листа на НДСВ Росен Сираков, Гинчо Колев и Станислав Луков присъстваха на откриването на възстановения паметник на митичния певец Орфей при входа на гр. Кърджали. Възраждането на паметника стана възможно с усилията на Ротари клуб, с помощта на областната управа, която подпомогна инициативата със спечелването на малък проект в подкрепа на регионалното развитие и с осигуряването на терен от общината. Събитието беше уважено и от членове на Ротари клуб от Гърция и Турция. Те засадиха в близост до паметника по едно дръвче в чест на приятелството между трите държави.

В 19:00 ч., на спортна арена „Спартак”, беше изнесен концерт на самобитната сръбска група „Ъндърграунд”.

 


Сходни връзки

СРЕЩА НА Д-Р АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА С РОТАРИ КЛУБ - КЪРДЖАЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди