изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:05 EET
БЮЛЕТИН НА МВР - 15 ЮНИ    
Ред и сигурностРДВР- София. Турски ТИР с ремарке, натоварен с килими и мокети, катастрофира снощи към 18,20 часа на автомагистрала “Тракия”, в района на 27-ми километър.

 Магистрални полицаи от РДВР-София установили, че шофьорът Г.С. /32 г./ от Бурса е управлявал возилото в пияно състояние. Алкохолната проба отчела 2,12  промила. При пътния инцидент починала на място возещата се в камиона 19-годишна българка. До 2,00 часа днес продължи разчистването на платното и движението бе пренасочвано в лентата Пловдив-София. Турчинът пътувал от Турция за Босна. На паркинг край столицата се запознал с девойката, която го помолила да я закара до Пазарджик. Шофьорът изгубил контрол върху управлението и камионът се преобърнал. За да избегне преобръщащия се ТИР, водачът на успоредно движения се “Фолксваген Пасат” завил в дясно и се ударил в крайпътния скат. По случая е образувано следствено дело.
Товарен автомобил “МАН” блъсна полицейска “Астра” при тунел “Правешки ханове” в нощта на 14 юни. Служителите на “Магистрална полиция” се опитали да спрат камиона, който се движел с бясна скорост. Шофьорът А.В. /59 г. / от Варна, изгубил управлението на товарния автомобил, който напуснал пътното платно и ударил паркираната служебна кола. На астрата са нанесени значителни материални щети. При пътния инцидент няма пострадали.
Пазарджик. Непълнолетно момиче, притежаващо наркотици, бе заловено от служители на РПУ-Пещера. Вчера около 13,00 часа полицаите извършили проверка в централната част на града на 16-годишната А.А. от Пещера.В дрехите на девойката е открито пакетче, съдържащо кафеникаво прахообразно вещество. При полевия наркотест субстанцията е реагирала положително на хероин. Количеството на иззетия наркотик е около 0.53 гр. А.А. е задържана за срок от 24 часа в местното полицейско управление. По случая е образувано следствено дело.

Бургас. Вчера към 9.30 часа в Пето РПУ Бургас е получено съобщение за настанен в болница мъж с прободни рани в крака. Установено е, че 56- годишният потърпевш около 9 часа на същия ден, при излизане от вход на бл. 54 в ж.к. “Изгрев”, е нападнат в гръб от двама мъже. Те му нанесли три прободни рани в областта на лявото бедро, като се опитали да му отнемат чантичка с 10 000 лева и лични документи. След като не успели, нападателите се оттеглили по посока ж.к. “Зорница”. Те се издирват от служители на Пето РПУ Бургас.
В РПУ Созопол от измама се е оплакал 80- годишен мъж. В дома му дошли двама непознати, които се представили за служители в телевизионната игра “Треска за злато”. Те го заблудили с обещание за голяма печалба, като му отнели сумата от 1 000 лв. Работата по случая продължава от служители на РПУ Созопол.

София. Криминалисти от СДВР разкриха престъпна група, изнудвала столичанин за откуп срещу връщането на откраднатата му кола. Автомобилът “Мерцедес 190 Е” бил противозаконно отнет на 23 май, за което собственикът веднага подал жалба в полицията. Последвало обаждане от непознати, които поискали 800 лева, за да върнат колата. След проведени оперативни действия криминалистите влезли в дирите на рекетьорите: 35-годишните Б.М.-Борко и В.М.-Пинко и техния съучастник Р.П. /41г./ - и тримата осъждани. Задържани са под стража за 72 часа, води се дознание.
Седем извършители на грабежи са арестувани в столичните полицейски управления през последното денонощие. 24-годишният наркоман Л.Р. е уличен в поредица нападения над жени, при които отнемал чантите им с пари и документи. Досега са установени два случая в ж.к.”Люлин”, но задържаният признава и за други подобни престъпления, които извършил сам или със съучастник. Оперативните работници от сектор “Грабежи” при СДВР и Девето РПУ изясняват цялостната му противозаконна дейност. Служители на Първо РПУ заловиха трима грабители, отнемали насила мобилните телефони на непълнолетни ученици. Л.И. /22г./ и М.Д. /23г./ причакали близо до зала “Фестивална” 16-годишен ученик и му задигнали нов GSM “Нокиа”, който при обиска бил намерен и иззет, а двамата бабаити арестувани за 72 часа. 17-годишният И.Д., известен на инспекторите от Детска педагогическа стая, нанесъл побой на 14-годишно момче на ул.”Мануш войвода” и му отмъкнал мобифона. Заради непълнолетието на злосторника материалите по случая са изпратени в СРП за образуване на предварително производство. Извършители на грабежи са задържани още във Второ, Трето и Седмо РПУ.
Хероин, разпределен в 21 найлонови топчета, беше иззет от наркопласьор при полицейска проверка в понеделник по обед. На кръстовището на улиците “Свищов” и “Козлодуй” автопатрул спрял 25-годишния А.А., но когато униформените му поискали документите, младежът хукнал да бяга, като изхвърлил на земята пакет с различни по големина и цвят найлонови топчета. След кратко преследване бил заловен и отведен във Второ РПУ, където се установило, че е регистриран за различни престъпления. Химическата експертиза в НИКК потвърдила, че веществото е хероин с общо тегло около пет грама. На дилъра е наложена мярка “задържане под стража” за 72 часа.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 15 ЮНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди