изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:36 EEST
ПРИЕМАТ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НАГРАДАТА "ЙОРДАН ЙОВКОВ"    
КултураЗа осми пореден път на тържествена церемония тази година община Добрич ще връчи националната литературна награда "Йордан Йовков".

Това ще стане през ноември, по време на Йовковите тържества, когато ще се навършат 125 години от рождението на големия български писател. Вече се приемат предложения за присъждане на наградата. Те трябва да бъдат направени в срок до 30 септември в дирекция "Хуманитарни дейности" при община Добрич.
Литературната награда "Йордан Йовков" е учредена през 1970 г. и се присъжда на пет години за значителни художествени постижения в съвременната българска литература в духа на голямата Йовкова традиция. Наградата може да бъде съпътствана от отличие за принос в научното изследване и популяризиране на Йовковото литературно наследство. Номинациите се правят от творчески съюзи, културни и научни институти, издателства и граждани. Комисията по определяне носителя на наградата се състои от девет души и се назначава със заповед на кмета на община Добрич. В нея влизат представители на писателски творчески обединения, културни институти, научни звена, издателства, творци и общественици. Решението на комисията се внася за утвърждаване на заседание на Общинския съвет.
 


Сходни връзки

ПРИЕМАТ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НАГРАДАТА "ЙОРДАН ЙОВКОВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди