изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:50 EEST
НИТО ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО ДО МОМЕНТА НЕ Е ПОМАГАЛО ТОЛКОВА МНОГО НА ЦЪРКВАТА    
Новини

Архиерейският наместник отец Стоян Иванов пред НДТ

 

- Отец Стоян, през последните години е видно, че управляващите се обърнаха с лице към проблемите на църквата. Какво е Вашето мнение?

- Няма такова правителство до момента, аз съм от 25 години свещеник, което да е помогнало толкова много на църквата.



Много църкви се възстановиха по инициатива на това правителство, отпуснаха се много средства и продължават да се дават. Възстановиха се църквите в Крушари, Лозенец, Горичане, Крапец, Козлодуйци, Орляк, Червенци и др. Отпускат се по 10-15 000 лева и с тях се правят ремонти. Аз съм много благодарен за този жест на правителството. Помогнаха с доста средства и за изграждането на църквата в Добрич в кв. “Балик”. Няма такова правителство до момента, аз не помня такова нещо.

- Управляващите помогнаха и за издръжката на църковния комплекс към храм “Света Троица” в Добрич. Министърът на труда и социалната политика Христина Христова присъства на откриването му и пое конкретни ангажименти. Изпълнени ли бяха?

- Църковният комплекс бе изграден благодарение на моите лични усилия. Поканих на откриването министър Христина Христова, която обеща, че ще работим заедно – държава и църква, за децата сираци. И действително - отпуснаха се 84 000 лева, от тях 40 000 лева вече пристигнаха. С тях обзавеждаме в момента обекта, спалните помещения, ще се направи отоплението. Останалите средства ще бъдат преведени след като получим лиценз. Те ще са за издръжка

на персонала, който ще се грижи за децата на смени.

- Известно е, че настоящият кмет на Добрич Детелина Николова също работи много добре с Вас.

- Да, вярно е. От нея получаваме голяма подкрепа.  Ето например – за идеята на дядо Владика да се изучава в училищата вероучение. Кметицата веднага се отзова и каза, че ще осигури средства за хонорари на тези, които ще преподават. По Коледа бе организирана една акция за набиране на дрехи за нуждаещи се деца. Много дрехи събрахме, много деца облякохме. И направихме едно благородно дело, защото го направихме с любов.

 


Сходни връзки

НИТО ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО ДО МОМЕНТА НЕ Е ПОМАГАЛО ТОЛКОВА МНОГО НА ЦЪРКВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди