изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:59 EET
РЕМОНТИРАТ УЧИЛИЩА В ОБЩИНА БАЛЧИК    
ОбразованиеПрез тази седмица комисия от специалисти ще извърши оглед на училищните сгради в община Балчик и ще набележи необходимите ремонтни дейности и средства за извършването им.

За подготовката на новата учебна година най-много средства – близо 700 000 лв., ще се насочат за СОУ “Христо Ботев” в Балчик. По проекта за енергийна ефективност на Министерството на образованието и науката са осигурени 330 000 лв., които ще се насочат за подмяна на дограмата. От Министерството на финансите целево са отпуснати 350 000 лева по проект за събаряне на едно от крилата и саниране на сградата. Четириетажното крило на гимназията ще бъде съборено до първия етаж, където се намира котелното помещение. Очаква се дейностите да приключат навреме и да не попречат на учебния процес.

Друг по-голям проект, който се реализира в община Балчик, е разширяването и обновяването на СОУ “Христо Смирненски” в село Оброчище. Основните дейности са вече направени, като в момента се извършват довършителните мероприятия. Училището вече разполага с 6 нови класни стаи, като общият им брой става 17. Проектът е финансиран от “Социално-инвестиционния фонд” към Министерството на труда и социалната политика. Общата сума е 340 000 лв. с 20% съфинансиране от страна на община Балчик. 

Допълнително отпуснатите средства за училищните ремонти в общината ще бъдат приети при актуализацията на общинския бюджет, която е предвидена за месец юли.

 

 


Сходни връзки

РЕМОНТИРАТ УЧИЛИЩА В ОБЩИНА БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди