изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:25 EEST
Стартира пилотна интегрирана схема за Североизточен планов регион    
Европейски съюзСофия. Изпълнителна агенция ФАР към МРРБ открива процедура за кандидатстването по проект “Пилотна интегрирана схема за Североизточен планов регион”, който ще се изпълнява в областите Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Шумен и Варна, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.


По проекта е предвидена схема за безвъзмездно финансиране в размер на 6,14 млн. евро, от които 4,6 млн. евро са осигурени по програма ФАР, а 1,54 млн.евро са от държавния бюджет.
Грантовата схема се състои от четири компонента, два от тях ще финансират проекти, свързани с подобряване на инфраструктурата. Другите два компонента предвиждат финансиране на проекти за бизнес-консултациии и проекти за усъвършенстване на човешките ресурси.
По първия компонент ще се финансират проекти за модернизиране на инфраструктурата свързана с бизнеса. Размерът на безвъзмездната помощ по този компонент е между 50 хил. и 300 хил. евро, като по проекта на програма ФАР се отпускат 90 на сто от общата сума.
По втория компонент ще се финансират дейности за развитие на туризма. Общата стойност на средствата за този компонент е над 3 млн. евро.
По третия компонент ще се финансират дейности за предоставяне на бизнес консултантски услуги на предприятия от производствения сектор. Проектите получили одобрение по този компонент ще получат безвъзмездната помощ между 20 хил. и 50 хил. евро.
За развитие на човешките ресурси в Североизточния регион за планиране са предвидени 614 хил. евро. Индивидуалното финасиране за проектите по този компонент може да бъде от 10 хил. до 100 хил.евро.
Крайният срок за кандидатстване по проекта е 16 август.
Това е пилотен проект за финансиране на един от плановите региони на страната. Успешното му изпълнение ще осигури възможност да стартират подобни проекти и за другите планови региони.
Пълният комплект от документи могат да бъдат намерени на интернет страницата на МРРБ – www.mrrb.government.bg, раздел”Актуални търгове”.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Стартира пилотна интегрирана схема за Североизточен планов регион | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди