изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:53 EEST
Сред пострадалите от взрива в "Гоце Делчев" има криминално проявени    
Ред и сигурностСофия. Двамата настанени в Института за спешна медицинска помощ “Пирогов” са в шок, но са в съзнание, съобщиха за Агенция "Фокус" от Националния медицински координационен център. Единият от тях е Георги Вълчев Георгиев, на 23 години, който е приет с изгаряния по тялото, горния и долен десен крайник и е настанен в Термична травма (Клиника по изгаряния).


Другият е Атила Ахмед Осман, на 23 години с черепно-мозъчна травма, с голяма разкъсано-контузна рана на главата и е настанен в Неврохирургията на “Пирогов”. И двамата са в шоково състояние, но са в съзнание, като последната инфорамация за състоянието им е към 18,20 часа тази вечер.
Общо шестима души са пострадали при взрива днес на паркинг зад бл. 258 в ж.к.”Гоце Делчев”. Четирима от тях са настанени във ВМА, като един е в шокова зала и е с опасност за живота. Сред пострадалите има криминално проявени, уточняват от пресцентъра на МВР.
Екип на ДОТИ уточнява къде е било заложено самоделното взривно устройство и вида му. Оглед на място извършват дежурна група на СДВР и следователи от Столична следствена служба. Работата по случая продължава.
Както "Фокус" съобщи, по първоначална информация пострадали при взрива са 74-годишната Мария Шестакова, Йордан Доцев, на 25 г., те са настанени във ВМА; Георги Вълчев Георгиев, на 23 г. – в “Пирогов” и 22-годишният Атила Осман Ахмед. Не е известна самоличността на последните двама, като за един от тях пък няма информация къде и дали въобще е приет за лечение.
Сигналът в “Бърза помощ” е подаден в 16.25 часа. В рамките на 10 минути 4 екипи са били на мястото на инцидента. За по-малко от 50 минути им е била оказана първа помощ.
В 16,20 часа днес в столичната полиция е подаден сигнал за избухнало самоделно взривно устройство край бл. 258 в ж.к. “Гоце Делчев”.
По първоначални данни са нанесени щети на джип “Мицубиши Паджеро”. Уточнява се къде е било заложено самоделното устройство. На мястото са насочени екипи на Четвърто РПУ, СДВР и ДОТИ.
Според първоначална информация обект на атентата е бил Никола Иванов, известен като Бобъра. По всяка вероятност взривното устройство е задействано чрез gsm или дистанционно управление. Преди година и половина пред жилището на Иванов и брат му Виктор Иванов – Грудката в столичния квартал “Стрелбище” също избухна бомба.

Агенция "Фокус" припомня:
На 7 февруари 2004 г. самоделното взривно устройство, избухва пред апартамент в бл. 6 на ул. “Костенски водопад”. В него живеят братята Никола Иванов, тогава на 28 г., по прякор - Бобъра и Виктор Иванов, на 26 г., по прякор - Грудката. По това време в апартамента се намират техните родители. Взривното устройство е задействано с капсул детонатор и огнепроводен шнур, а количеството е с около 400 грама тротилов еквивалент.
Двамата братята са криминално проявени, задържани са в полицията за грабежи, апартаментни и автомобилни кражби, както и на кражби на автомобилни части.
Никола Иванов - Бобъра е регистриран и за опит за изнасилване. Според информация на МВР съществуват данни, че той се занимава с разпространение на наркотици в столицата, което дава основание на криминалистите да работят и по версия, че взривът е насочен към него и е свързан с преразпределение на наркопазара.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Сред пострадалите от взрива в "Гоце Делчев" има криминално проявени | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди