изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:31 EET
* "ПЕСНИ И ТАНЦИ ОТ СЛЪНЧЕВА ДОБРУДЖА"    
НовиниДЕБРЕНЕ ОТНОВО ЩЕ СЪБЕРЕ ХИЛЯДИ ПОЧИТАТЕЛИ НА ФОЛКЛОРА

Регионалният събор "Песни и танци от слънчева Добруджа" ще се проведе утре край село Дебрене. Това е 37-ото издание на събора и в него ще участват над 2000 изпълнители. Ще го открие в 9.30 ч. кметът на община Добричка Петко Петков. След това поздрав към участниците и гостите ще отправят децата от Фолклорната танцова студия "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Очаква се край село Дебрене да се съберат хиляди почитатели на фолклора - участници и гости. Най-младият участник в събора ще е 5-годишната Дана Миленова от село Бранище, а най-възрастният - 87-годишният Георги Стоянов от Генерал Тошево, съобщи Надежда Василева - главен експерт в отдел "Култура" при община Добричка. Тя припомни, че регионалният събор е етап от събора в Копривщица. В конкурсната част ще участват състави от Добричка област, а отделно ще се представят и фолклорни изпълнители от Варненско.
12-членно жури ще оценява участниците в събора. В него са включени представители на Института по фолклор към Българската академия на науките, хореографи, етнографи, специалисти по добруджански фолклор от Добричка и Варненска области. Изпълнителите ще се представят на четири естради, на всяко от които ще има по трима журиращи.
 


Сходни връзки

* "ПЕСНИ И ТАНЦИ ОТ СЛЪНЧЕВА ДОБРУДЖА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди