изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:56 EEST
НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ - НОВО КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ    
Парламент

Членството на България в НАТО и предстоящото в Европейския съюз, проявяват нови предизвикателства и възможности пред България и българските граждани. Въпрос на държавна политика и, на първо място, въпрос на предприемчивост на българските граждани е кога ще ги превърнем в ново, европейско качество  на живот.



Програмата "Нови възможности - ново качество на живот" е либерален срез на либералната партия партия ДПС /пълноправен член на ЕЛДРП и на Либералния интернационал/, за която българският гражданин се превръща от обект за политическо въздействие в активен субект при решаването на собствените му проблеми. В условия на демократично гражданско общество с пазарна икономика отговорност и задължение на държавата е да създава възможности, а право и отговорност на гражданите е да се възползват от тях. Партньорството между държава и граждани преди всичко цели:
1. Постигане на ново, по-добро качество  на живот /ефективна социална политика, достъпно здравеопазване и пр./ чрез развитие на икономиката, което да осигури заетост. Най-добрата социална политика е преди всичко успешна икономическа политика.
2. Постигане в краткосрочен план на конкурентноспособност на работещата българска икономика и в частност на българското производство.
3. Продължаване на политиката на радикално подобряване на бизнес климата чрез данъчни преференции, прилагане на принципа "обслужване на едно гише", на проекта "Електронно правителство", което да направи България още по-притегателен център на чуждестранни инвестиции.
4. Преминаване от ресурсно обусловен към инвестиционен растеж чрез внедряване на нови технологии.
5. Реформи в образованието, които да осигурят усвояването на български език в предучилищна възраст като условие за равен достъп; да дадат на българските младежи висок и във функционално отношение /западен език, компютри/ образователен ценз, осигуряващ висок стандарт в модерна и в технологично отношение България.
6. Секторна политика, която да изведе туризма като изключителен приоритет с оглед географските и културно-историческите дадености на страната.
7. Продължаване на политиката на хармонизиране на законодателната уредба на българското земеделие с европейската с цел ефективно усвояване на европейските фондове; модернизиране на земеделието чрез технологично обновление на средствата за производство, комасация на земята, поощряване на производството на лечебни растения и екологически чиста земеделска продукция.
8. Регионална политика с акцент върху преодоляване на диспропорциите в социално-икономическото развитие на регионите с цел постепенно изравняване на периферия - център.
9. Съдебна и административна реформа, които да осигурят на българските граждани качествен, бърз и справедлив процес и, респективно, ново качество на административните услуги и повишаване на административния капацитет.
10. По-нататъшно разгръщане на политиката на интеграция на малцинствата във всички сфери на гражданското общество. Изучаване на майчин език - условие за съхраняване и развитие на самобитната култура като част от културното многообразие на страната.
11. Паралелно на инвестициите от ЕС - инвестиране в базовата ценностна система на ЕС чрез българския етнически модел и приноса на България за превръщането на Балканите от зона на конфликти в зона на мир и стабилност.
За да гарантира изпълнението на тези приоритети, либералната партия ДПС очаква такава подкрепа от българските избиратели,  която да я задължи да участва в управлението на страната след парламентарни избори 2005. Успешното участие в сегашния коалиционен Кабинет е още едно основание за това.
Ние намираме, че най-доброто управление е либералното коалиционно управление и това вече беше доказано. Убедени сме, че бъдещото управление на страната също трябва да е доминирано от Центъра. То следва да се базира на реални коалиционни взаимоотношения и да търси възможно по-широко национално съгласие по основните стратегически въпроси, които трябва да решава страната до приемането ни за пълноправен член на ЕС в началото на 2007 година.
Гласът за ДПС е глас за приемствеността и промяната едновременно.
Нови възможности - ново качество на живот.
 


Сходни връзки

НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ - НОВО КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди