изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:38 EEST
ЩЕ СЪДЯТ РЪКОВОДСТВОТО НА "ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ - ДОБРИЧ" ЕООД    
Ред и сигурностНа редовния брифинг на Районна прокуратура прокурорът В. Вичев заяви, че е образувано следствено дело срещу бившия кмет на Добрич Йосиф Борисов Маринов - бивш управител на "Пътно поддържане - Добрич" ЕООД, и Кирчо Георгиев Киров - началник отдел "Производствено-технически" в същата фирма. В обвинителният акт срещу двамата е вписано "длъжностни присвоявания, които са извършени чрез извършването на улесняващо престъпление".

Прокурор Вичев поясни, че става дума за документи с невярно съдържание, срещу които са вземани пари от фирмата и влизали в джобовете на обвиняемите. Периодът на престъпленията на двамата обвиняеми е август 2002 г. - януари 2001 г.
Кирчо Киров е обвинен в това, че декември 2002 г. в качеството си на длъжностно лице - зам.-управител на "Пътно поддържане - Добрич" ЕООД е присвоил 6 100 лв, собственост на дружеството, като за улесняване на това престъпление съзнателно се е ползвал от фактура с невярно съдържание, издадена от ЕТ.
Киров е роден през 1951 г. в село Карапелит, със средно образование, женен, безработен в момента, неосъждан.
Йосиф Маринов в периода август 2002 г. - януари 2003 г.като длъжностно лице - управител на "Пътно поддържане - Добрич" ЕООД е присвоил 30 077.50 лв., като деянието му според правните норми се води "присвояване в големи размери". Присвоявайки сумата той също е извършил документно престъпление - използвал е фактури с невярно съдържание. Общо 6 фактури е ползвал Й. Маринов, а Киров - една. Записаните в тях услуги са добив на дървесина от горския фонд на Държавното лесничейство, засаждане на дръвчета, рязане и трупане на дърва или снегопочистване. В хода на разследването е установено, че тези услуги нито са поръчвани от фирмата, нито са извършени дейностите. Едноличните търговци, издали такива фактури са получавали стойността на ДДС по тях, докато чистата сума е прибирал екс управителят на дружеството. Йосиф Маринов е роден през 1945 г. в Добрич, образование висше, женен, търговец. Маринов е осъждан и реабилитиран. В. Вичев добави още, че срещу Маринов се водят още две дела от 1995 г. и 1997 г. За деянието си двамата могат да получат лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години, лишаване от право на дейност и конфискация на част или цялото имущество. НДТ

 


Сходни връзки

ЩЕ СЪДЯТ РЪКОВОДСТВОТО НА "ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ - ДОБРИЧ" ЕООД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди