изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:55 EET
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурност

Бюлетин на МВР от 17 юни

София. Опасни грабители бяха разкрити след упорита и прецизна работа на криминалисти от сектор “Грабежи” в СДВР и техни колеги от ДНСП.



 Криминално проявените А.К. /28 г./ и Г.М. /30 г./ обирали магазини за мобилни телефони, след като заплашвали с пистолет търговците, обикновено жени. Така през февруари в ж.к.”Студентски град” отнели 23 мобилни апарата на обща стойност около 11 000 лева. Месец по-късно нахълтали в търговски обект на бул.”Цариградско шосе”, докато 25-годишната продавачка била сама и под заплаха за живота й задигнали 21 GSM-а от различни марки: “Нокиа”, “Самсунг”, “Сименс” и “Сони” – всичко за около 10 000 лева. В хода на разследването се изяснило, че Г.М., по същата схема, през април извършил грабеж от магазин за мобилни апарати и аксесоари в Пловдив, където се води дознание по случая. Задържани са под стража за 72 часа и работата по изясняване на престъпната им дейност продължава.
Мобилен апарат “Сименс” отнел насила неизвестен нападател от 14-годишен ученик посред бял ден на ул.”Екзарх Йосиф”. Бабата на момчето алармирала Пето РПУ и след два дни 19-годишният криминално проявен М.М. бил заловен и уличен в извършване на престъплението. Мобифонът е намерен и иззет от полицията.
За поредица грабежи над жени в Първо РПУ е арестуван 21-годишният П.П., известен на органите на реда. Той нападал жертвите си на улицата и насила им отмъквал чантите с пари и документи. Наложена му е мярка за неотклонение “задържане под стража”, криминалистите установяват и други негови престъпни деяния.
Рецидивистът Р.М. /22/ е разкрит от служители на Второ РПУ броени дни, след като на автобусна спирка срещу Централна гара нанесъл побой на 50-годишен мъж и му отнел 12-грамов златен ланец.
През месец май в Пето РПУ бе подадена жалба от служител в културно-информационния център на Република Македония, че е установена липса на знамето, монтирано на южната фасада на сградата на ул.”Оборище” в столицата. Двама души са задържани по случая след проведените оперативно-издирвателни мероприятия на полицията: 43-годишният В.Ф., регистриран за кражби и 23-годишният му съучастник Я.Я. Двамата бездомници обяснили пред разследващите, че откраднали знамето заради колекционерска страст. При обиска в помещението, обитавано от В.Ф. криминалистите намерили още 18 различни флага. Материалите по дознанието са докладвани на Районната прокуратура.
Трима криминално проявени, обрали детска градина в Панчарево, бяха разкрити от служители на СДВР и Осмо РПУ. В понеделник от Обединено детско заведение 66 съобщили в районното, че през почивните дни /11-12 юни/ неизвестни злосторници срязали металната решетка на прозореца, пробили отвор в тухлената стена и разбили метален шкаф, откъдето откраднали 600 лева. В извършване на престъплението са уличени П.И. /32/, Г.Г. /29/ и К.Р. /31/, които са задържани за 24 часа. Води се дознание срещу тях.

Бургас. Служители от персонала на бензиностанция край Приморско са уличени в кражба на гориво. Сигнал за случилото се е подаден в РПУ на 16 юни, към 1.30 часа от 33 годишен бургазлия – управител на бензиностанцията на главния път за Приморско. Той съобщил, че са разбити пломбите на бензино- и газо-колонките и липсват количества гориво. По-късно е установено, че автори на интервенцията върху пломбите са 23-годишната И.К., 26-годишният Р.Г. /служители в обекта/ и 25-годишният П.Д. /бивш служител/, и тримата от Приморско. От септември миналата година до този момент тримата успели да “усвоят” около 900 л. бензин и 500 л. пропан бутан. Работата по случая продължава от служители на РПУ Приморско.
Лековерна администраторка стана жертва на измама.На 15 юни, към 22.30 часа в хотел в Слънчев бряг по време на работа на рецепцията, 22-годишната служителка на рецепцията получила телефонно нареждане от жена, представила се за главен касиер на фирмата да даде дневния оборот на младеж, който ще я потърси в хотела след около 5 минути.. Предаването на сумата по този начин се налагало, тъй като “главната касиерка” не можела лично да дойде да вземе парите. Малко след телефонното обаждане на рецепцията действително се появил младеж, на който администраторката дала сумата от 4 842 лв. /оборота от деня/. При проведения по-късно  разговор с управителя на фирмата е бързо е установено, че се става въпрос за измама. Изясняването на случая продължава от полицейските служители от РПУ Несебър.
Трима словашки “гости” на страната ни са уличени за кражби.  Членовете на задържаното трио /на възраст от 17 до 25 години/ присвоили   метална каса със 1391 лева и документи от рецепцията на почивна станция в с. Черноморец, втора метална каса със 110 лева и документи от хотел в местността “Буджака” в Созопол, оборотните пари и цигари от магазин за хранителни стоки в с. Черноморец, портфейл с документи, пари и мобилен телефон от частен дом в с. Черноморец, цигари и напитки от хранителен магазин в кв. “Крайморие” и направили опит за кражба от магазин за хранителни стоки в с. Черноморец. Задържани са в РПУ Созопол. Продължава работата за изясняване на случая.

Стара Загора. Вчера към 16 часа в Полицейския участък в Мъглиж  е съобщено за отвлечено седмица преди това 17-годишно момиче от Враца,  държано насила в село, близо до Мъглиж. Полицаите реагирали незабавно и при предприетите  оперативно-издирвателни действия е установено, че момичето действително е отведено против волята му и държано в частна вила в с.Юлиево. По първоначални данни, тя била “настанена“ в имота, собственост на П.Д. /28 г./ от Стара Загора за да бъде принудена да проституира. Заподозрени са П.Д. и негов съгражданин-Н.Д. /33 г./. Двамата са задържани за 24 часа. По случая работи РПУ – Казанлък.
 
Пазарджик. Малолетно момче пострада при игра с въздушна пушка. Вчера около 18 часа  в с.Паталеница две деца играели с пневматичното оръжие. По невнимание по-голямото /12-годишно момче/ прострелва в дете на 9 години. Пострадалото момче е настанено в пазарджишката болница и е оперирано е по спешност. Основната причина за инцидента е неправилното съхранение на оръжието от страна на родителите. Разследването по случая продължава.

Монтана. 21-годишен младеж е задържан в Лом за притежаване на наркотици. Към 18.30 часа вчера, при специализирана полицейска операция в града 21-годишният С.К. от крайдунавския град е спрян за проверка. При последвалото претърсване у него са намерени 1,45 грама кафяво прахообразно вещество, реагирало при теста на хероин. С.К. е задържан за 24 часа в РПУ-Лом, където местните полицаи  вече познават 21-годишния във връзка с нанесения му наскоро побой. Сигнал за него е получен преди около две седмици /на 3 юни/. Тогава С.К.бил настанен в болница с травми, но без опасност за живота. По-късно е изяснено, че е бил нападнат от родители на деца, на които С.К. предлагал дрога.Работата по случая продължава в РПУ-Лом..

Добрич. Няма пострадали при стрелба вчера в града. Към 23 часа  местен жител съобщил в  Първо РПУ, че неизвестен стрелял четири пътипо дома му в кв.”Рилци” в Добрич. В резултат на изстрелите няма ранени и пострадали. По случая работят служители на Първо РПУ – Добрич. Образувано е полицейско дознание.

Плевен.Тази сутрин в село Гиген при полицейска акция е открит издирван от полицията за тежко криминално престъпление 42-годишен мъж от с. Искър. Той е заподозрян за убийството на 79- годишна самотноживееща жена от с. Искър, община Гулянци. След регистрирането на инцидента на 15 юни като произшествие, при допълнително разследване е установено, че възрастната жена е починала след нанесен й предния ден, около 21 часа, побой в дома й. Продължават полицейските действия за изясняване на случая. Образувано е следствено дело.

Пловдив. 53-годишен мъж бе прострелян по време на сватба в хисарското село Дълго поле. Няма опасност за живота му.Около 20 часа вчера по време на тържеството И.М./ 52 г./ от Граф Игнатиево стрелял във въздуха за настроение. За нещастие,  при стрелбата е бил ранен Ф.А. от Дълго поле. Пострадалият е настанен в болница с две прострелни рани. Пистолетът, с който е стреляно, е законно притежаван от сина на И.М. Стрелецът е задържан за 24 часа в РПУ-Хисаря.
Трима мъже  са настанени в болница с обгаряния, след като автомобилът, в който пътували, се взривил на пътя Асеновград-Пловдив тази сутрин. Днес около 7 часа водачът на пловдивско такси “Ауди”  заредил на газ-станцията “Мусчо” на изхода на Асеновград, и с двама клиенти потеглил в посока Пловдив. На около 200 метра от бензиностанцията, след взрив в купето колата избухнала в пламъци.  И тримата мъже успели да се измъкнат живи от автомобила. След  оказаната им първа медицинска помощ в асеновградската болница, те са транспортирани във ВМИ в Пловдив. По първоначални данни М.И./ 34 г./  и Б.В./27 г./  са с изгаряния по ръцете, а Я.Р./ 27 г./ е с изгаряния и тежка травма. До момента е изяснено, че  след като автомобилът  е напуснал бензиностанцията и потеглил за Пловдив, пътникът на задната седалка е запалил цигара. Най-вероятно в купето на колата е имало проникване на газ, който се  възпламенил от искрата на запалката му. Газовата бутилка, инсталирана в багажника на аудито, не е избухнала. В гасенето на огъня е участвал и автомобил на РС ПАБ-Асеновград.
За 24 часа това е втори инцидент с взривена газова система.56-годишна жена от Сливен получи леки изгаряния при опит да погаси пожар в апартамента си, предизвикан от изтичане на газ поради техническа неизправност на захранването на газов котлон. В. П. се е разминала с леки изгаряния, но в апартамента са унищожени комбинираната печка, аспираторът и кухненски мебели. За периода от началото на 2003 година до 5-ти юни т.г., регистрираните пожари и взривове с нагревателни и отоплителни уреди са 410. При тези инциденти са загинали  6-ма граждани и са пострадали 59. Всички произшествия са станали в жилища. 53% от произшествията са предизвикани от техническа неизправност на газови уреди, като основните повреди са пропуски в съединенията и вентилите, разхерметезиране на съдовете, поради просрочено освидетелстване и др.близо 40 % от пожарите са възникнали поради неправилно ползване на уредите или оставянето им да работят без надзор. В тази връзка ДНСПАБ разпореди на регионалните звена извършването на тематични проверки на автомобилните газоснабдителни станции във връзка със зачестилите случаи на нерегламентирано зареждане с газ-пропан бутан на бутилки за туристическо и битово ползване. Пожарните служби в страната са извършили 1443 проверки до края на месец май т.г. Специално внимание е насочено към нерегламентираното зареждане  на бутилките директно от газколонките, проверено е спазването на противопожарните разстояния, електрическите инсталации и уредби. При тези проверки са привлечени и специалисти от регионалните структури на Главна дирекция ”Инспекция за държавен технически надзор”. В много от станциите са открити нестандартни приспособления и устройства за зареждане на бутилки от автомобилните газ-колонки. 44 нарушения на нормативните изисквания са установени от органите на ПАБ-липса на достатъчен брой уреди и съоръжения за пожарогасене, необезопасени ел.инсталации, незащитени осветителни тела. Съставени са 7 акта за административни нарушения при констатирано в момента на проверките непосредствено зареждане на газовите бутилки от газколонките., а в 4-ри случая са приложени принудителни административни мерки- запечатване на уреди и инсталации с ограничено действие. Връчени са 35 противопожарни разпореждания за привеждане на обектите в съответствие с нормативните изисквания. 735 предупредителни протокола са връчени за неспазване на забраната  за пълнене на туристическите и битови бутилки непосредствено от колонките.
21 са произшествията от началото на 2004 в моторни превозни средства с монтирани газови уредби. Двама граждани са пострадали при тези инциденти. Във връзка с опасностите за пожарникарите, които извършват гасителни и аварийно-спасителни действия в автомобили с газови уредби от ДНСПАБ бе инициирано обозначаването със стикери на моторните превозни средства с газови уредби- информират от НСПАБ.

ПТП. Вчера около 16,10 часа пред бл. 56 на ул. “Граф Игнатиев” в Ямбол, при маневра на заден ход, товарен автомобил “Мерцедес” със сливенска регистрация блъска пешеходката Мария Д. на 76 г. Пострадалата веднага е откарана  в Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ, но там починала. Микробусът е управляван от Стефан Д. на 27 г. от Сливен. По случая е образувано следствено дело.
Пешеходка почина след пътен инцидент и в Пловдив вчера. В 10.10 часа на бул.”Васил Априлов” лек автомобил “Рено Меган”, управляван от 33-годишната А.А., ударил на пешеходна пътека 74-годишната С.Д. Пенсионерката е настанена с тежки травми в болница, където по-късно е починала. По първоначални данни причината за произшествието е несъобразена с пътните условия скорост на автомобила  при навлизане в завой.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди