изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:55 EET
Египетски вестник: Абу Мусаб ал Заркауи е американски агент?    
НовиниКайро. В броя си от 15 юни в коментарен материал, озаглавен “Всички доказателства сочат, че Абу Мусаб ал Заркауи е американски агент”, водещият египетски ежедневник “Ал Ахбар” пише, че йорданският терорист Абу Мусаб ал Заркауи работи за САЩ и избива иракчани с цел да удължи срока на окупация на Ирак.


“Всички доказателства сочат, че Абу Мусаб ал Заркауи работи за Америка, защото жертвите му са иракчани, а не членове на коалиционните сили под американско командване. Официалната титла на Заркауи е “лидер на крилото на “Ал Кайда” в Ирак. Осама бин Ладен е лидерът на “Ал Кайда” и е доказано, че командирът на Заркауи Осама бин Ладен също е американски агент, след като е работил срещу силите на СССР в Афганистан в полза на американците”, се посочва в статията във вестника.
Текстът е преведен от арабски от Института за изследване на медиите в Близкия Изток (MEMRI).

Агенция “Фокус” припомня:

Истинското име на Абу Мусаб ал Заркауи е Фадел ал Халайле. Роден е на 30 октомври 1966 г. в Зарка, Йордания.
Преименуването му се осъществява в град Зарка, в който палестински терористи взривяват три отвлечени самолета през 1970 при първи действия срещу анти-западното насилие.
Псевдонимите, които използва са Ахмад Фадил ал Халайла, Абу Мухамад, Абу Ахмад, Сакр Абу Субаид.
Заркауи е от така наречените "афганистански араби", които през 80-те години помагат на съпротивата в Афганистан срещу съветската окупация. Той е смятан за експерт по приготвяне на отрови. През 1988/1989 г. се завръща в Йордания, където лежи седем години в затвора за опит да свали монархията и да установи ислямски халифат.
След излизането си от затвора и напускането на Йордания следите на Заркауи се губят.
За първи път информация за него в медийното пространство се появява през 1999 г., когато йорданските власти го задържат за неосъществен план за взривяване на туристически хотел в Аман по време на празненствата за настъпването на новото хилядолетие.
Заркауи e син на заможен йордански земевладелец, емигрира в Афганистан. Там преминава тренировъчно обучение в лагер на Ал Кайда, където, по данни на американски официални съобщения, придобива знания за химически и биологически реактиви. Ранен е в крака при бомбардировка в Афганистан през 2001 г., след което се премества в Ирак.
През октомври 2002 г. двама стрелци убиват американския дипломат Лаурънс Фоли в Йордания. Един от заловените стрелци посочва Заркауи като организатор на атентата.  http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Египетски вестник: Абу Мусаб ал Заркауи е американски агент? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди