изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:53 EEST
"Черно море", Варна: Прокуратурата предава на съд бивш кмет на Добрич    
Ред и сигурностВарна. Добричката прокуратура предава на съд бившия управител на "Пътно поддържане" ЕАД Йосиф Маринов, обвинен в присвояване на средства от държавното предприятие в големи размери чрез фалшиви фактури. Йосиф Маринов беше първият демократично избран кмет на Добрич, спечелил поста със синята бюлетина.

 
Управителят на държавната фирма е присвоил 30 077 лева през 2002 - 2003 година, като ползвал счетоводни документи с невярно съдържание, издадени от еднолични търговци, гласи обвинителният акт. Обвиняем по същото дело е и тогавашният зам.-управител на дружеството Кирчо Георгиев Киров, който по тази схема присвоил 6100 лева. Едноличните търговци били уговаряни от двамата да издадат фактури за работа, поръчана от "Пътно поддържане" - добив на дървесина, снегопочистване, засаждане на дръвчета и други. На практика частните фирми изобщо не са извършвали такива дейности, казаха от прокуратурата. Йосиф Маринов осребрил шест фактури в касата на предприятието, като едноличните търговци получили в брой само сумите за ДДС.
Срещу 60-годишния екскмет се водят още 2 следствени дела - от 1995-а и 1997-а. Ако съдът признае Маринов за виновен, за деянието си в "Пътно поддържане" може да получи от 3 до 15 години затвор, както и да бъде лишен от правото да заема обществени и държавни длъжности. На бившия управител на фирмата е наложена парична гаранция от 6000 лева.
Частните търговци, участвали в схемата, са привлечени само като свидетели по делото. Разследването не е установило по безспорен начин кой точно е съставил фактурите с невярно съдържание, заяви районният прокурор Веселин Вичев.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

"Черно море", Варна: Прокуратурата предава на съд бивш кмет на Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди