изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:31 EET
Земетресението в Русе е било с магнитуд 4.5 по скалата на Рихтер    
НовиниСофия. По данни на Сеизмологичния център към Геофизичен институт на БАН в 18 часа и 17 минути българско време /на 18 юни/ е регистрирано земетресение с епицентър на около 400 км. в североизточна посока от гр. София, извън територията на страната. Земетресението е с магнитуд около 4,5 по скалата на Рихтер и е усетено на територията на гр. Силистра, Русе и Свищов. Няма данни за жертви и нанесени материални щети, съобщиха за Агенция “Фокус” от Държавна агенция “Гражданска защита”.


Както “Фокус” по-рано съобщи силно земетресение е разтърсило Русе.То не е било усетено от хората на приземните етажи и пешеходците, но е било почувствано значително в по-високите етажи на сградите. Предполага се, че епицентърът на земетресението е в Молдова, а не румънската планина Вранча.
http://www.focus-news.net/

Б.Р. Земетресението е усетено и в Добрич. Много хара са се изплашили. Снощи единици не са пали по домовете си във високите жилищни блокове.

Трус 4.5 по Рихтер бе усетен в Силистра, Русе и Свищов
18 юни 2005 / News.dir.bg
На 18 юни (събота) в 18 часа и 17 минути българско време е регистрирано земетресение с епицентър на около 400 км. в североизточна посока от София.
По данни на Сеизмологичния център към Геофизичен институт на БАН  земетресението е с магнитуд около 4,5 по скалата на Рихтер и е усетено в Силистра, Русе и Свищов. Няма данни за жертви и нанесени материални щети, съобщи “Гражданска защита”, цитирана от “Фокус”. По-рано бе съобщено, че в Русе земетресението не е било усетено от хората на приземните етажи и пешеходците, но е било почувствано в по-високите етажи на сградите.
Агенция Ромпрес съобщи, че земният трус е регистриран в района на Карпатите с епицентър Вранча на дълбочина 150 км дълбочина. Земетресението с магнитуд 5,0 по скалата на Рихтер. То е разтърсило Румъния, усетено е слабо и в Букурещ. Няма пострадали и нанесени материални щети съобщи за “Фокус” дежурният редактор в румънското радио Europe FM.

 


Сходни връзки

Земетресението в Русе е било с магнитуд 4.5 по скалата на Рихтер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди