изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:35 EEST
БРАНШОВИЦИ ОБСЪДИХА ПРОБЛЕМИТЕ В ТУРИЗМА    
НовиниВ края на миналата седмица в КК "Златни пясъци", хотел "Иберостар", бе проведена работна среща на браншовите организации от сферата на туризма, във връзка с връчване на Меморандум на политическите организации, оповести чрез сайта си Българската хотелиерска и ресторантьорска организация.

Мемораднумът касае наболелите въпроси, засягащи пряко туризма в България. По време на разговорите браншовиците са засегнали следните теми: Закон за местните данъци и такси; Закон за пътищата; Закон за концесиите; Закон за екологията; Закон за проституцията; Закон за МВР; Закона за ДДС; Тотална промяна на Закона за туризъм; Закон за управление на териториите; Закон за браншовите организации; Закон за корпоративното подоходно облагане; Закон за пожарната; Закон за трудовата заетост; Закон за приватизацията; Закон за водите; Закон за ел. енергията; Закон за висшето образование; Укрепване на бреговата ивица; Държавна политика за усвояване на Европейските фондове. Участие в срещата са взели председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин, икономическият директор на "Албена" АД Ивелина Грозева, председателят на Варненската туристическа камара Марин Нешков, представители на БАТА, "Груп холдинг" и други.
След проведените разисквания всички единодушно са се обединили около следните решения: да се състави комисия в Народното събрание за решаване на проблемите в туризма; да се създаде Министерство на туризма с определени функции и национален борд, в който да има 50% участие на бранша и 50% държавно участие; максимално да се предоставят правомощия на бранша и не на последно място - да се преразгледа основно Законът за туризма.
 


Сходни връзки

БРАНШОВИЦИ ОБСЪДИХА ПРОБЛЕМИТЕ В ТУРИЗМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди