изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:54 EEST
Демонстрация в Испания срещу узаконяването на еднополовите бракове    
По света

В Мадрид десетки хиляди испанци участваха в протест срещу намеренията на правителството да узакони еднополовите бракове. Демонстрацията беше организирана от католическата църква и опозиционната Народна партия.



Агенция Ройтерс коментира, че протестът е бил кулминацията на трупаното от седмици напрежение между консервативно настроените католици и социалистическото правителство.

Протестът е за семейството, а не против хомосексуалистите, обясниха организаторите. Те преброиха над милион и половина участници, докато според правителството, в демонстрацията са се включили 166 хиляди. 500 автобуса превозваха хора от различни части на страната, със специални полети, пристигнаха испанци чак от Мароко и Канарските острови.
Гневът на демонстрантите предизвика решението на долната камара на парламента да узакони еднополовите бракове и да им позволи да осиновяват деца.

Най–отрицателно настроена към проектозакона е католическата църква. Когато дойде на власт, обаче премиерът – социалист Сапатеро ясно декларира, че смята да премахне влиянието й върху политиката и да превърне Испания в светска държава, припомня Би Би Си. Проучванията показват, че мнозинството испанци подкрепят узаконяването на гей-браковете.

Ако и законът бъде одобрен и от Сената, Испания ще се превърне в първата европейска страна, в която хомосексуалните могат да сключват брак и да осиновяват деца. http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Демонстрация в Испания срещу узаконяването на еднополовите бракове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди