изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:09 EEST
СТРЕЛЯХА СРЕЩУ ДИРЕКТОРА НА ТЕРИТОРИАЛНА ДАНЪЧНА ДИРЕКЦИЯ - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

В четвъртък вечерта около 23 часа неизвестен е изстрелял 4 куршума през прозореца в частния дом в кв. "Рилци" на директора на Териториална данъчна дирекция Добрич Тошко Тодоров. Единият от куршумите е минал на сантиметри от главата на 15-годишния Ивайло, по-големият син на данъчния директор. Ето какво разказа пред репортер на НДТ Тошко Тодоров на другия ден след стрелбата:



"Стана около 23 часа. Вечерта гледахме Шоуто на Слави и аз отидох да си легна. Вече бях в леглото и четях Закона за облагане за 2005 г., когато чух шум от съседната стая, където съпругата ми още гледаше телевизия. В първия момент помислих, че е гръмнал телевизорът или някой електроуред, но в следващия момент в спалнята, където бях, нещо изплющя, щората на прозореца се изду, видях и как проблесна и тогава разбрах, че се стреля.  Излязох в коридора и инстинктивно клекнах под прозореца. От хола излезе съпругата ми, чиято глава бе посипана с дребни стъкълца, а синът ни се появи от кухнята. Чухме шум, как се блъска портичката на двора. Оказа се, че телефонът ми е в спалнята, тогава Ивайло извади своя от джоба и се обади в полицията. Дойде патрулка, след което пристигна и екип под ръководството на подп. Божидар Божилов - началник на I РПУ, и започна рутинната работа. Доколкото можех, се постарах да бъда полезен на полицаите. Оказа се, че е стреляно в трите стаи на къщата ни. Ивайло много се изплаши. Хубавото в случая, ако може изобщо да има нещо добро, е че малкият ни син Павел, който е на 4 години, тази вечер беше при баба си. Искам да изкажа личната си благодарност на подп. Божилов, когото много уважавам, както и на целия екип на РДВР - Добрич. След огледа оставиха една кола."

Според Т. Тодоров, тези действия, които неизвестните са предприели, са свързани с работата на екипа му. "Мисля, че някой иска да ме предупреди да спра нещо, което сега върша. От началото на месеца два пъти ми рязаха гумите на колата, за което също бях уведомил полицията" - добави още данъчният директор.

Т. Тодоров ръководи дирекцията в Добрич вече осма година. Под негово ръководство Териториална данъчна дирекция Добрич е една от водещите в страната и една от първите, които заговориха и разкриха измами с т.нар. ДДС вериги, предимно в зърнения бранш. През 2001 г. бяха разпространени листовки в центъра на града, както и в самата данъчна дирекция, които имаха за цел дискредитацията на Т. Тодоров и целяха още неговото уволняване. В момента служителите работят по 3 сериозни ревизии. През миналата година Т. Тодоров бе награден с приз от директора на Главна данъчна дирекция Николай Попов - "Служител на 2004 година".

От полицията добавиха, че по случая е образувано полицейско дознание. НДТ

 


Сходни връзки

СТРЕЛЯХА СРЕЩУ ДИРЕКТОРА НА ТЕРИТОРИАЛНА ДАНЪЧНА ДИРЕКЦИЯ - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди