изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:22 EET
ПАСПОРТНИТЕ СЛУЖБИ ЩЕ РАБОТЯТ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ИЗБОРЕН ДЕН    
НовиниС цел осигуряване нормалното провеждане на предстоящите парламентарни избори, ръководството на МВР е разпоредило на звената "Български документи за самоличност" в цялата страна да съдействат на гражданите, които желаят да упражнят правото си да гласуват. Във връзка с това звената ще работят с увеличено натоварване в седмицата преди изборите и на пълен работен ден на 25 юни.

В седмицата преди изборите е създадена необходимата организация, която да позволи на гражданите, на които личните карти и валидни лични (зелени) паспорти са изгубени или откраднати, както и на тези, чиито заявления за издаване на лична карта са в процес на обработка, да упражнят правото си на глас. На всеки граждани ще се ускори издаването на заявената от него лична карта или ще му бъде издаден временен документ, с който да удостовери самоличността си пред избирателната комисия.Удостоверенията се издават при изгубен или откраднат и повреден или унищожен документ за самоличност и липсата на възможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 24 юни. За тази цел гражданите от 21 юни до 15 ч. на 25 юни следва да подадат лично молба в РДВР или РПУ. От 15 ч. до 17 ч. в изборния ден молби се подават само в РДВР. Удостоверенията се издават след подаване и регистриране на заявление за издаване на лична карта по постоянен адрес. Това се отнася и за гражданите, които са родени до 31.12.1931 г. /включително/ и до момента не са подменили личния си (зелен) паспорт с лична карта. Същото е валидно за учениците и студентите, пожелали да гласуват в избирателна секция в населеното място, където се обучават. Удостоверението е с валидност до приключване на изборния ден и се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия. Удостоверения за обявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.
 


Сходни връзки

ПАСПОРТНИТЕ СЛУЖБИ ЩЕ РАБОТЯТ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ИЗБОРЕН ДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди