изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:39 EEST
ВСЕКИ ПОЛИТИК ТРЯБВА ДА ИМА ПЪРВО ГОЛЯМО СЪРЦЕ, ОБЪРНАТО КЪМ БОЛКИТЕ НА ХОРАТА    
ПарламентПреди да започнеш да ковеш закони, трябва да знаеш какво би помогнало на онези, сред които живееш, на онези, които са ти гласували доверие да работиш за бъдещето на децата им. Да правиш добро не е “политически ангажимент”, а неотменна част от характера на истинския лидер

 

В невероятен празник се превърна посещението на водача на листата на “Новото време” г-жа Даниела Пеловска в родното й село Дончево. Мало и голямо се стече на импровизираната среща пред читалището в селото. И от предизборна инициатива срещата се превърна в топъл, чисто човешки разговор. Хората споделиха многото въпроси, които винаги са ги вълнували. Споделиха радостите си и най-вече болките си. Болки, които на практика съпътстват битието на жителите на всички села в региона – дупките по пътищата, изкупните цени на млякото, зърнопроизвоството, пенсиите, които все не достигат… Госпожа Пеловска намери топли думи и за личните проблеми, споделени от хората на Дончево, които я обградиха с наистина неподправена обич. “Познаваме я от дете, винаги е била упорита и е успявала” – споделиха жители на Дончево. И още “Тя е от онези хора, на които можеш да вярваш – кажат ли нещо, правят го… Всички се радваме за нея сега…” Цяло Дончево пожела успех на “Новото време” и изрази искрената си надежда, че човек от селото ще прави законите в парламента. Настроението се изля в пъстро хоро в центъра. А всички похапнаха от вкусния курбан, даден от Даниела Пеловска – за успех на изборите, но най-вече – за здравето на хората от Дончево и тяхното по-добро бъдеще!

* * *

 За това, че освен успяла бизнесдама, водачката на листата на “новото време” е и човек с голямо сърце ще говорят дълго хората със зрителни увреждания от Добрич и Стефан Караджа. В събота и неделя членове на "Хобисклуб", Организацията на слепите и Районното дружество на слепоглухите почиваха в почивната станция на г-жа Пеловска в Кранево. Всички те не скриха радостта си от приятните изживявания и върнаха жеста на домакинята си със специално подготвен концерт на групата за стари градски песни "Антица". Голямото си човешко "благодаря" към Даниела Пеловска изразиха в стихове поетесите Галя Дичева и Калинка Ковачева. Водещата листата на ПП "Новото време" получи като подарък от гостите си и собственоръчно изработени плетива.

А в лайтмотив на всички срещи и разговори на кандидатите от листата на “Новото време” през почивните дни се превърна именно неотменната нужда да си полезен на своите избиратели. Защото, както хората навсякъде споделяха пред своите гости – бъдещите депутати, не е нужно да си наследствен политик, за да разбираш от какво имат нужда жителите на твоя край. И не е нужно кой знае какво, а просто да бъдеш човек, да не даваш обещания, които не можеш да изпълниш и да си зареден с енергията на добруджанската земя, която да имаш щедростта да пръскаш за околните. Това споделяха хората… И затова ще гласуват за “Новото време”. Защото са свидетели на реални жестове в полза на онези, които в момента имат най-голяма нужда от състрадание и помощ.

 


Сходни връзки

ВСЕКИ ПОЛИТИК ТРЯБВА ДА ИМА ПЪРВО ГОЛЯМО СЪРЦЕ, ОБЪРНАТО КЪМ БОЛКИТЕ НА ХОРАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди