изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:10 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 20 ЮНИ    
Ред и сигурностДобрич. Двама мъже на 30 и 33 години са задържани за 72 часа с прокурорско разпореждане след поредна спецоперация на РЗБОП и Първо РПУ в града. Снощи към 23.10 часа служителите на реда спрели за проверка лек автомобил. В него пътували двамата добричлии, а в колата били открити 3 килограма канабис.

Според първоначалната информация задържаните са основни доставчици и дилъри на дрога в региона. Единият е осъждан четири пъти. По случая е образувано следствено дело.

Бургас. На 19 юни около 08.00 ч. автопатрул от служители на РПУ Несебър е изпратен за ограничаване на възникнал скандал в хотел “Делта Бийч” в Слънчев бряг, възникнал между 40-годишен немски турист /който бил в явно нетрезво състояние/ и един от сервитьорите в ресторанта на хотела. Туристът, който не бил гост на хотела, се държал арогантно и се опитал да удари сервитьора. Полицейските служители отвели немския гражданин до РПУ Несебър за изясняване на случая, но при пристигането си с колата пред управлението, чужденецът неочаквано се обърнал към единия от главните сержанти и го ударил с юмрук в дясната вежда. След направения опит да изкарат немския турист от автомобила, той оказал съпротива и се наложило използването на белезници. По случая е образувано бързо полицейско производство. 
Стара Загора. В събота в 3.10 часа в оперативната дежурна част на РПУ – Казанлък  е получено съобщение от РПУ - Габрово за извършен грабеж на таксиметров лек автомобил "Деу Ланос". Автомобилът бил нает в Габрово от двама младежи, които със сила изхвърлили от колата 55-годишната водачка и отпътували. В 3.50 часа полицейски екип на РПУ – Казанлък засякъл автомобила в близост до с.Крън, общ.Казанлък и започнал да го преследва.  На около 1 км северно от Казанлък извършителите изоставили колата и се укрили в близката гора. След извършен оглед, автомобилът е върнат на собственика.  При проведените издирвателни мероприятия в района на автогарата са установени и заловени, докато се качвали в автобус за Габрово двамата извършители на престъплението Е.Т. /20г./ и 17-годишен младеж - и двамата от Габрово. Те са отведени в РПУ – Казанлък и предадени на РПУ – Габрово за провеждане на последващите оперативно-следствени действия.
София. Крадци на имущество от жилища в различни квартали на София бяха разкрити от полицията през почивните дни. Рецидивистът Б.С. /25г./ задигнал мобилен телефон от посетител на заведение на бул.”Възкресение”. След бърза реакция на криминалисти от Трето РПУ е арестуван за 24 часа и по случая е образувано дознание. Преди известно време в Четвърто РПУ гражданин подал жалба, че на бул. ”Черни връх” неизвестни откраднали велосипеда на непълнолетния му син. След проведеното издирване бил задържан 20-годишният С.Х., регистриран за различни престъпления. Психиатричната експертиза показала, че извършителят стада от наркотична зависимост. Материалите са изпратени в прокуратурата за образуване на предварително производство. В събота непълнолетният М.И., криминално проявен, бил отведен в полицейски участък “Кремиковци” и уличен в кражба на 50 метра меден проводник, радиатори, месингови кранове и други вещи от къща в село Горни Богров, където проникнал, след като разбил тухлената стена. След разпит е предаден на родителите му, а материалите са изпратени в районната прокуратура. Телевизор и видео изчезнали от дома на столичанин на бул.”Пенчо Славейков”, след като крадци проникнали с взлом в апартамента. Криминалисти от Шесто РПУ са установили, че престъплението е дело на 22-годишен криминално проявен, който се укрива от органите на реда. Служители на Девето РПУ разкриха престъпно посегателство на вещи от апартамент на столичанка в ж.к.”Люлин”. Уличеният по случая А.Г. /19/ задигнал оттам фотоапарат и златни накити, които бързо продал на пазара на “Сточна гара”. Наложена му е мярка “парична гаранция”.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 20 ЮНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди