изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:12 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ - 20 ЮНИ    
НовиниПрез изминалите две денонощия на територията на РДВР - Добрич са  регистрирани  10 криминални престъпления и произшествия.


  1,На 18,06,05 г. около 23,10 ч. в гр.Добрич след проведени заградителни мероприятия и последвало преследване от служители на РЗБОП и Първо РПУ при РДВР Добрич са задържани придвижващите се с лек автомобил от гр.Варна за гр.Добрич двама жители на гр.Добрич, съответно на 30 и 33 г.
 Лицата са пренасяли около 3 кг. канабис, който след задържането им е бил открит и иззет от служителите на полицията.
 За двамата задържани има данни, че са основни доставчици и разпространители на наркотични вещества на територията на град Добрич и региона.
 Единият от двамата е осъждан 4 пъти.
 Работата по изясняването на цялостната престъпна дейност на двете лица продължава. Задържани са с прокурорско  разпореждане за срок от 72 ч. Образувано е следствено дело.
 2.На 18,06,05 г., около 04,00 ч. след заградителни мероприятия от полицейски автопатрули на РПУ Албена е задържан 22 г. жител на гр.Добрич.
 Лицето е задържано непосредствено след като е направило опит да извърши кражба на телевизор от хотел, намиращ се на КК “Албена”.
 Работата по изясняването на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.
 3.На 18,06,05 г. в Първо РПУ е получено съобщение за това, че неизвестно лице е влязло в апартамент, намиращ се в жк “Иглика” гр.Добрич и е извършило кражба на два мобилни телефона.
 По случаят работят служители на Първо РПУ. Образувано е полицейско дознание.


Регистрирани са 7 ПТП с петима ранени.
    -На 18,06,05 г., около 17,30 ч. на кръстовището между бул.”25-ти септември” и бул.”Русия” в гр.Добрич възниква ПТП при което лек автомобил марка “ВАЗ”, управлян от 25 г. водач от с.Василево, общ.Генерал Тошево удря 15 г. пешеходка от гр.Добрич.
 В следствие на пътното произшествие момичето е настанено за лечение в МБАЛ Добрич  с травма в областта на главата и фрактура на ключица.
 Причините довели до възникването на ПТП се изясняват в условията на предварително производство.

 -На 18,06,05 г., около 22,40 ч. по ул.”Нефтеняк” гр.Каварна възниква ПТП при което микробус марка “Фолксваген Транспортер”, управляван от 17 г. неправоспособен водач удря на уличното платно три непълнолетни момчета/13-15г./ и жена на 30 години,всички от гр.Каварна. В следствие на удара в МБАЛ Каварна е прието за лечение с травма в областта на десния крак 15 г. момче. Няма опасност за живота му.
 Останалите три лица са получили охлузни наранявания.
 По случаят е образувано следствено дело.

 -За времето от 18 до 20,06,05 г. от служители на Първо РПУ и РПУ Тервел са установени петима водачи,  съответно на 21, 35, 37, 43 и 52 г. от гр.Добрич, гр.Варна и гр.Тервел, които са управлявали МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила.
 Техническите средства са отчели съответно 2,06, 2,67, 1,30, 2,32 и 2,88 промила в издишвания от водачите въздух.
 Материалите по четирите случая се подготвят за бързи съдебни производства, тъй като деянията на водачите са престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Поделенията на РЗ ПАБ не  са участвали в гасенето на  пожари и АСД.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ - 20 ЮНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди