изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:28 EEST
ДОБРИЧ СПЕЧЕЛИ ЧЕТВЪРТИ ПРОЕКТ ПО "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ"    
НовиниЧетвърти проект на община град Добрич получава финансиране по Програма "Красива България", съобщи вчера кметът Детелина Николова. С проекта ще бъде обновена детска градина №17 с директор Валентина Русева. 68 100  лева е размерът на средствата, осигурени от общинския бюджет. С тях ще бъдат извършени строително-ремонти работи, проектиране, обучение на безработни, режийни разходи и др.

Предвидени са ремонт на водопровода, канализацията и отоплителната система. Ще бъдат подновени настилките, стените и таваните на детската градина, която се намира в близост до училище "Димитър Талев". Забавачницата е въведена в експлоатация през 1973 година и в момента в нея се обучават целодневно 170 деца. Децата развиват възможностите си в различни центрове - "Наука", "Манипулативни игри", "Строителни блокчета", "Семейство", "Пясък и вода", "Готварство" и "Изкуство". От учебната 1999/2000 година в детската градина е въведен образователен модел по програма "Стъпка по стъпка". Програмата предлага на учители, студенти и семейства да наблюдават и изучават методиката на работа с децата. Детската градина и настоятелството към нея са партньори по различни проекти - "Приятелска ръка за ромските деца", "Хартията и цветята - всички по местата" и др. Общата стойност на проектите, финансирани по Програма "Красива България" тази година надхвърля 560 000 лева. Освен детската градина ще бъдат ремонтирани Етнографския комплекс "Стария Добрич" и Градския парк "Свети Георги". В архитектурно - етнографския музей на открито "Стария Добрич" ще бъдат подменени настилките, дървените осветителни стълбове и фенерите. Проектът включва изграждане на пропускателен пункт на главните входове на комплекса. Ще бъдат ремонтирани дървените огради, тоалетната, експозиционната и административната сгради. В градския парк ще бъдат реконструирани около 80 дка, което включва алеите, детската площадка, входовете от улица "Генерал Колев" и "Максим Горки". Ще бъдат подменени настилките, осветителните стълбове и парковата мебел. През 2003 г. по проект "Красива България" бяха реконструирани 25 дка от площите на парка. Градският парк "Св. Георги" е една от най-старите градини в страната и е паметник на градинско-парковото изкуство. 
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СПЕЧЕЛИ ЧЕТВЪРТИ ПРОЕКТ ПО "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди