изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:58 EET
4 МЛАДИ ДАРОВАНИЯ СПЕЧЕЛИХА КОНКУРС ЗА МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ    
КултураЧетири млади музикални дарования от България спечелиха в конкурс за участие в майсторски класове при световноизвестни преподаватели, информираха от централата на Ейч Ви Би банк "Биохим". Това са Петя Енева (която е поканена за втора поредна година да участва в класовете), Божана Соколова, Марина Димитрова и Жаклин Прайс, се казва още в прессъобщение на Ейч Ви Би Банк "Биохим" и Хеброс Банк, които подкрепят участието на български изпълнители в конкурса.

Майсторските класове по цигулка, виола и виолончело ще се проведат по време на ежегодния Международния музикален форум в Трента, Словения, от 19 до 26 юли 2005 г. След подбор най-добрите от участниците в майсторските класове се включват в концерти на най-големите музикални сцени в Европа. През 2005 г. избраните ще могат да свирят в Musicverein във Виена.
Фестивалът се организира за пета поред година от "Банк Аустрия Кредитанщалт" и е под патронажа на Виенската филхармония. От миналага година - с включването в организацията и на "Ейч Ви Би Банк Биохим" и Хеброс Банк, членове на "Ейч Ви Би Груп", в проекта могат да участват и български изпълнители. Участие в конкурса взеха кандидати от всички страни в Централна и Източна Европа. Със съдействието на HVB Bank Biochim за Трента през 2004 г. заминаха две български момичета - Петя Енева (цигулка) и Кремена Петрова (виола).
Основател на майсторския клас е професор Алфред Стар, който дълги години е бил първа цигулка на Виенската филхармония. С подкрепата на BA-CA, "Ейч Ви Би Банк Биохим" и Хеброс Банк в България, участието в майсторските класове на младите музиканти, както и настаняването им за целия период са безплатни.
По време на форума през 2005 г. в майсторските класове ще преподават Волкхарт Щойде (концертмайстор и първа цигулка във Виенската Филхармония), Петер Гютцел (първа цигулка във Виенската филхармония), Кристиан Фроон (член на квартета Gemini), Волфганг Херцер (преподавател и професор по виолончело), професор Андреас Ренч (преподавател в Музикалните университети в Грац и Виена и в Консерваторията във Виена) и др.
Изборът на участниците в майсторските класове беше на базата на прослушване на живо във Виена или с изпращане на запис на аудио, видео или компактдиск. Кандидатите трябваше да са на възраст до 25 години.
 


Сходни връзки

4 МЛАДИ ДАРОВАНИЯ СПЕЧЕЛИХА КОНКУРС ЗА МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди