изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:36 EEST
ИЗТЕГЛИХА ЖРЕБИЯ ЗА НОВОТО ПЪРВЕНСТВО    
СпортВ елита ЦСКА и Левски започват в шампионата с мачове в Пловдив. Във втора дивизия Добруджа гостува на Поморие, а Калиакра приема Спартак /Варна/

 

Локомотив (Пд) срещу Левски е дербито на първия кръг от новото първенство в "А" група, стана ясно след жребия, теглен в сградата на БФС. Шампионът ЦСКА гостува на другия отбор от града под тепетата – новака Ботев (Пд). Есенният дял от "А" група започва на 6 август. Дербито между "червени" и "сини" ще се играе в V кръг, като това ще стане в началото на месец септември. Домакини ще са "сините", като най-вероятно "вечното дерби" ще се върне отново на клубните стадиони на двата столични гранда. Последните два сблъсъка за първенство бяха на Националния стадион "Васил Левски", който остана полупразен. Преди мача срещу Левски шампионите имат възможно най-тежката програма в началото от отборите, които ще се борят за челните места през новия сезон. След гостуването си в града под тепетата възпитаниците на Миодраг Йешич ще посрещнат Литекс. В третия кръг играят на стадион "Цар Самуил” в Петрич срещу местната Беласица, а след това приемат на "Българска армия" Локомотив (Пд).

Във втора дивизия имаше доста неразбории, като основно те са в Западната "Б" група. Все още не е ясно дали отборите на Локомотив (Мездра) и Монтана ще отговорят на изискванията за участие в професионалния футбол. БФС им даде срок  да се поправят за петте критерия до 15-и юли, като - ако това не стане, на техните места ще бъдат включени нови отбори. Съставът на Конелиано представи писмо, че иска да играе домакинските си мачове на стадион "Българска армия". От ЦСКА са категорични обаче, че повече от един мач на седмица стадионът в Борисовата градина не може да поеме. От БФС предложиха вариант при съвпадение на домакинствата на ЦСКА и Конелиано, тимът от втора дивизия да гостува на съперника си, а напролет да вземе домакинството си. Само три отбора бяха "ЗА" такава промяна, но все пак казусът остана отворен и решение по него ще бъде взето в следващите седмици.

"Не може да се допуска Конелиано, който няма изобщо стадион, а ние - не. Готови сме с документите, но ни забавиха от Държавния финансов контрол и затова не сме ги внесли" - контрира шефът на Локо (Мездра) Христов. "Искам да ви попитам едно нещо - отговаряте ли на всички изисквания по петте критерия? И вие много добре знаете, че това не е така" - отвърна му изпълнителният директор на БФС Стефан Капралов. Първоначално от централата бяха решили, че Монтана и Локо (Мездра) няма да участват в жребия, а техните места ще бъдат изтеглени по-късно служебно. Всички отбори от Западната дивизия обаче се обявиха против.

I кръг - "А" група

Локомотив (София) - Марек (Дупница)

Родопа (Смолян) - Черно море (Варна)

Славия (София) - Пирин (Благоевград)

Вихрен (Сандански) - Берое (Стара Загора)

Ботев (Пловдив) - ЦСКА (София)

Литекс (Ловеч) - Пирин 1922 (Благоевград)

Беласица (Петрич) - Нафтекс (Бургас)

Локомотив (Пловдив) - Левски (София)

Програма за I кръг в двете "Б" групи, 13 август:

 

Източна "Б" група:

Калиакра (Каварна) - Спартак (Варна)

Дунав (Русе) - Светкавица (Търговище)

Несебър - Сливен

АКБ Миньор (Раднево) - Шумен

Загорец (Нова Загора) - Спартак (Пловдив)

Хасково - Марица (Пловдив)

Поморие - Добруджа (Добрич)

Западна "Б" група:

Хебър (Пазарджик) - Етър (Велико Търново)

Видима-Раковски (Севлиево) - Пирин (Гоце Делчев)

Миньор (Бобов дол) - Балкан (Ботевград)

Белите орли (Плевен) - Миньор (Перник)

Локомотив (Мездра)* - Рилски спортист (Самоков)

Янтра (Габрово) - Конелиано (София)

Спартак (Плевен) - Монтана *

* Отборите посочени със звездички все още не са получили лицензи от БФС. Те имат срок да отговорят на изискванията до 15-и юли, в противен случай на техните места ще бъдат включени други тимове от "В" група.

 


Сходни връзки

ИЗТЕГЛИХА ЖРЕБИЯ ЗА НОВОТО ПЪРВЕНСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди