изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:20 EEST
Гладен плъх парализира мобилните комуникаци в Нова Зеландия    
ЛюбопитноГладен плъх е частично виновен за мащабен крах в комуникациите, който причини хаос в Нова Зеландия, съобщи ВВС. Смята се, че плъхът е прегризал фиброоптичен кабел, което довело до колапс в мобилните комуникации и Интернет връзките в страната.

Според следователите шансът да се случи подобно нещо е един на милион, а виновниците за колапса са плъхът и един работник. Животното прегризало основен комуникационен кабел, а в същия момент служител на Telecom New Zealand без да иска повредил втори кабел в друга част на страната.

Мрежите на телекома били парализирани в продължение на пет часа, оставяйки хората без мобилни телефони и Интернет и причинявайки голям хаос в търговията, финансовите пазари и банките. Дори новозеландската фондова борса се наложило да затвори за няколко часа.

Технически експерти предупредиха, че случаят е сигнал, че инфраструктурната система на страната е твърде уязвима към подобни проблеми. Правителството обаче игнорира въпроса, казвайки, че двата инцидента, случили се по едно и също време, са изключително рядка вероятност. http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Гладен плъх парализира мобилните комуникаци в Нова Зеландия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди