изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:11 EEST
MBMD: Десните партии почти са изравнили електоралната си подкрепа    
Парламент

59 на сто от избирателите заявяват твърдо намерение да гласуват. Електоралната подкрепа за десните политически сили е изравнена и в дните до изборите ще стане ясно дали и с какъв резултат всяка от тях ще влезе в следващия парламент.



Коалиция за България остава водач в класирането, но след отрицателната кампания срещу нея тя губи за седмица около 5 на сто подкрепа и сега 21 на сто от избирателите заявяват, че ще гласуват за нея.

Това сочат данните на MBMD от национално представително проучване от 16 до 20 юни между 1227 пълнолетни граждани, което беше представено в сряда.

59 на сто от избирателите заявяват твърдо намерение да гласуват, а при допитването с бюлетина отказалите да пуснат такава са около 28 на сто. Броят на действителните избиратели е значително по-малък от обявения брой от ЦИК - заради емигриралите в чужбина и вътрешната миграция, каза Янова.

Като изненада Янова определи високата подкрепа за коалиция "Атака" - 4.4 на сто от запитаните от MBMD заявяват, че ще гласуват за коалицията, както и 6.7 на сто от попълнилите интегрална бюлетина при допитването.

НДСВ запазва електоралната си подкрепа от 11 на сто през последната седмица, както и 15.1 при попълването на интегрална бюлетина.

ДПС също запазва подкрепата за себе си от 4.4 на сто при свободен въпрос и 5.7 на сто при попълване на бюлетината. По думите на Янова партията няма да има проблем да влезе в парламента и може да се окаже трета политическа сила в него.

В отговор на свободен въпрос 4.2 на сто от избирателите казват, че ще гласуват за ОДС, 3.5 на сто - за ДСБ, 3.1 на сто - за БНС. При попълване на интегрална бюлетина процентите са 5.5 на сто за БНС, 5.1 за ОДС и 4.4 за ДСБ.

MBMD прогнозира парламент с пет или седем политически сили. При петпартиен парламент според Янова Коалиция за България ще има 110-115 депутати и ще и бъде по-лесно да направи кабинет, евентуално заедно с ДПС, което би имало 23-26 депутати.

При такъв парламент MBMD предвижда 65-68 депутати на НДСВ и по 18-23 депутати за по две десни политически сили, като не уточнява кои ще бъдат те.

При седемпартиен кабинет според агенцията народните представители на Коалиция за България биха били 90-95, на НДСВ - 55-58, на ДПС - 20-23, на ОДС - 16-20, на ДСБ - 16-19, на БНС - 15-20, както и на "Атака" - 15-20.


http://izbori.dnevnik.bg/
 


Сходни връзки

MBMD: Десните партии почти са изравнили електоралната си подкрепа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди