изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:26 EEST
Пекин променя акцента в политиката за ограничаване на раждаемостта    
КитайЗа повишаването на ефективността на правителствената политика за ограничаване на раждаемостта в Китай, Пекин реши да обяви нова програма за държавни пенсии за жителите на селата, които имат едно дете, или две, но дъщери.


Както пише излизащият в Хонконг South China Morning Post, очаква се в близките три години програмата да обхване около 3 млн. души.
И до този момент населението на селата в Китай не получават пенсии за старост, а се налага напълно да разчитат на грижите на децата си.
Политиката "Едно семейство - едно дете", обявена официално през 80-те години на миналия век, започна да се отразява по чисто демографски причини крайно негативно върху съществуването на възрастните хора. Ако преди един китайски възрастен селянин можеше да разчита на грижата на няколкото си деца, в момента цялата тежест по осигуряването на старините му лягат на плещите на един човек.
Според законите на Китай, на градските семейства е позволено да имат само едно дете. На семействата от селските райони - до две деца и то  при условие, че първото и било момиче.
На малцинствата в страната е позволено да имат до три деца.
За реализацията на програмата, Пекин ще отпусне през следващата година 1 млрд. юана (около $120 млн). Според разчетите на правителството, на тази група пенсионери ще се отпуска пенсия в размер на 600 юана на месец ($75).
Съобщението на хонконгското издание се оценява като голяма новина, тъй като властите в Китай сменят акцента в политиката на ограничаване на раждаемостта. Ако досега тази политика се изпълняваше чрез наказания и сериозни глоби, в момента Пекин разчита на икономически стимули за поощряване на неголемите семейства. http://www.insurance.bg

 


Сходни връзки

Пекин променя акцента в политиката за ограничаване на раждаемостта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди