изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:33 EEST
"Телеграаф": "Внимание: Българите идват!"    
По светаБългарите са европейски шампиони по фалшифициране на евро и българската мафия е опасност за Холандия. Това са само част от цитатите в днешния брой на най-големия холандски всекидневник, който публикува обширна статия за криминалните престъпления, в които са замесени български граждани в Холандия. Повече подробности за материала от Амстердам съобщава Десислава Дамянова

"Внимание: Българите идват!". С такова заглавие най-тиражният холандски всекидневник "Телеграаф" открива пета страница на днешния си брой. Статията е за акцията на полицията в Хага от миналата седмица, при която бяха арестувани 18 души, повечето от които български граждани, и за която БиБиСи вече съобщи. Задържаните са заподозрени за изработване и привеждане в обръщение на половин милион фалшиви евробанкноти и за изработване на хиляда фалшиви паспорта на различни националности. При акцията на полицията в Хага и Ротердам бяха обискирани няколко жилища и иззети принтери, компютри, пишещи машини и печати, с които се предполага, че са изработени част от фалшивите документи за самоличност.
Според холандските следователи акцията е извършена със съдействието на регионални полицейски власти в Холандия, Европол и българската полиция.
Холандската полиция оприличава настъпването на българската мафия като чума, пише още в статията холандският всекидневник "Телеграаф" с тираж 700 хиляди броя. Броят на задръжаните български банди в Холандия непрекъснато расте, продължава авторът на статията Барт Олмер, и припомня случая от преди няколко месеца, когато също в Хага бяха арестувани български граждани, които пренасяли фалшиви паспорти, произведени в България, и ги укривали в хляб.
Според холандския всекидневник освен с фалшифициране на евробанкноти и различни документи за самоличност, сред които паспорти, шофьорски книжки и разрешителни за работа, българската мафия в Холандия е известна и с трафика на жени и принуждаването им да проституират, с кражбата на коли и търговия с дрога. “В един от докладите на националната полиция България, която е кандидат за член в Европейския съюз, е обрисувана като страна с разрастваща се мафия”, пише още "Телеграаф" и цитира пожелал анонимност източник от националната полиция в Холандия, според когото “България е опасност, с която трябва да се съобразяваме в близките години”.
Почти във всеки вид разследване на полицията изникват български връзки, продължава в днешния си брой най-тиражният холандски всекидневник. Български банди са замесени в износа на откраднати скъпи автомобили през пристанището в Ротердам за Гърция и България.
Българите са известни най-вече обаче с фалшифицирането на евробанкноти. Вестник "Телеграаф" цитира Мишел Ауде Фелдхаус, директор на документалното бюро на холандската национална полиция, според когото “българите са европейски шампиони по фалшифицирането на евро”. Голяма част от фалшивите евро се правят в България, въпреки че част от банкнотите се правят и от българи в самата Холандия. Тези пари дават преимущество на българската мафия пред останалите криминални групи от Източна Европа. “С пари се правят още повече пари. Това е основата за други престъпления, и в този смисъл такова развитие е изключително тревожно”, обобщава холандския всекидневник. http://bbc.bg/

 


Сходни връзки

"Телеграаф": "Внимание: Българите идват!" | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"Телеграаф": "Внимание: Българите идват!"
Автор: Anonymous да 2005-06-23 @ 16:47 EEST
И кое му е лошото?
"Телеграаф": "Внимание: Българите идват!"
Автор: Anonymous да 2005-06-23 @ 16:49 EEST
Ето Симеон пристига войводи си зове.
"Телеграаф": "Внимание: Българите идват!"
Автор: Anonymous да 2005-06-23 @ 16:53 EEST
А бе пъпеши нали искахте "демокрация" в целия свят,
нещо за два ката да сте чували?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди