изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:44 EET
УЧРЕДЯВАТ ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ХРАМ "СВ. КЛ. ОХРИДСКИ"    
ОбществоВчера в община град Добрич се проведе първата инициативна среща, на която присъстваха архийерейският наместник отец Стоян, кметът на Добрич Детелина Николова, бизнесмени, като целта им бе учредяването на Инициативен комитет за строителството на храм "Св. Климент Охридски" в Добрич. На срещата присъства и арх. Асен Коев, който е автор на проекта на кръстокуполния храм, като самият проект е дарение от страна на архитекта.

Единодушно се взе решение да се предприемат стъпки по остойностяването на проекта, да бъде разкрита дарителска сметка за набиране на средства. На втората среща ще бъдат поканени да присъстват и неправителствени организации, които да се включат в благородната инициатива. Отец Стоян добави още, че ще бъде учредено и църковно настоятелство при храма от местни хора, които също ще бъдат привлечени за инициативата. Кметът Д. Николова пое ангажиментът общината да издаде строително разрешение. Идеята е работата по първия етап от изграждането му да започне на 27 юли, когато светата църква отбелязва паметта на свети Седмочисленици, един от които е и св. Климент Охридски.
Припомняме, че с решение на Общински съвет на град Добрич бе предоставен терен с площ 879 кв. м в близост до СОУ "Св. Климент Охридски". При посещението на митрополит Сава от Полша на 2 ноември 2004 г. бе направена и първата копка на храма, на която присъстваха полският гост, Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, много граждани. Намеренията са на мястото да бъде изградена първата в региона кръстокуполна църква. По плановете, изработени от арх. А. Коев, застроената площ е 136 кв. м, а разгърнатата застроена площ - 153 кв. м.
 


Сходни връзки

УЧРЕДЯВАТ ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ХРАМ "СВ. КЛ. ОХРИДСКИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди