изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:36 EEST
СОБСТВЕНИЦИ НА ЧЕШКАТА "САНТЕ" ООД ПОСЕТИХА ДОБРИЧ    
ИкономикаВчера на посещения в Добрич бяха собствениците на чешката обувна фирма "Санте". По време на визитата си Доминик Шпрунк и Милан Жачек се срещнаха и разговаряха с представители на обувната промишленост в града и региона.

Пред гостите зам.-кметът по икономическо развитие Галина Митева представи накратко икономическия профил на община град Добрич, като изтъкна, че в областта на обувната промишленост в момента на територията на региона работят 14-15 малки и средни фирми. "В момента 1500 души са заети с поръчка за Германия, като дневно изработват 3200 чифта обувки. Партньорът на добричката "Неди стил" Йосиф Зайбл, който вече е закупил и фирма "Ромика", преди 3 години стартира в Добрич с поръчки от по 200 чифта на ден, за да достигне сега обем от 3200 чифта" - каза още Г. Митева. Зам.-кметът добави още, че до 90 година в Добрич работеше и най-големият обувен завод на територията на Балканите за детски обувки. На срещата присъстваха Недко Недев - "Неди стил", Демир Демирев - "Барфус", Веселин Киров - "Данивекс", Росица Великова - "Делфи прим" и други. От своя страна Д. Шпрунк представи "Санте" ООД. "Фирмата ни се занимава с производството и дистрибуцията на санитарни обувки. При нас работят 60 души, годишно се произвеждат 400 хил. чифта обувки, като обемът ни е около 100 млн. крони. Нашите изделия се продават в санитарни магазини, медицински заведения и аптеки. Видовете, които произвеждаме, са дамски и детски, като са само от естествени материали." Чехите заявиха още, че смятат да се запознаят с условията в отрасъла в Добрич и да проверят какъв обем от тяхното производство би могъл да се реализира тук.
 


Сходни връзки

СОБСТВЕНИЦИ НА ЧЕШКАТА "САНТЕ" ООД ПОСЕТИХА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди