изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 20:23 EEST
ФРЕНСКА ХУДОЖНИЧКА И НАШЕНЕЦ РЕДЯТ ИЗЛОЖБА В ДОБРИЧ    
КултураИзложба живопис на Ан дьо Колбер Кристофоров и Захари Каменов ще бъде открита на 28 юни от 18.30 ч. в Художествената галерия в Добрич.

Френската художничка е родена в Люк Вар. През 1970 г. показва свои творби за първи път в Салона на независимите - Гранд Пале. От 1974 г. е член на Дружеството на независимите художници. Има участия в многобройни изложби във Франция, Германия, Того, Финландия, Габон. Нейни самостоятелни изложби в България са представени в София - Галерия Арт 36 /1991/ и Френски институт /2003/, Варна и Добрич /1998/, Пазарджик /2002/. Носител е на Златен медал от Международен салон - Рим 1989 г., на награда "Бернхайм" - Париж, на отличие от Ротари клуб - Франция, и т.н. 
За творчеството на Ан Кристофоров Л.Р.Гранж пише: "Ан Кристофоров пресъздава един фантастичен свят в свободна интерпретация, която съчетава ритми с преливащи се цветове и изтънчено изображение на субективни истини. Нейните творби представляват една силна проява на пламенните чувства на нейния персонаж."
Захари Каменов е роден на 30 юли 1949 г. в гр. Видин. През 1974 г. завършва Художествена академия - София, специалност "Живопис". От 1981 г. досега има над 50 самостоятелни изложби в България, Япония, Холандия, Турция, Австрия, Корея, Франция, Германия, Сърбия, Швейцария. Захари Каменов е познат на добричката публика като график. Негови творби са включени в постоянната експозиция на Художествената галерия в града. Носител е на Награда за графика на СБХ "Илия Бешков", награда за графика на СБХ на името на Веселин Стайков, втора награда на биеналето във Варна и т.н.
 


Сходни връзки

ФРЕНСКА ХУДОЖНИЧКА И НАШЕНЕЦ РЕДЯТ ИЗЛОЖБА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди