изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:12 EEST
Страховита озонова дупка наблизо    
Новини Необичайна озонова дупка беше открита над Централна Европа. Това накара чешките власти да отправят предупреждения към гражданите във връзка със здравето им.

Препоръчва се да се избягва стоенето на слънце, да се използват кремове и тъмни очила. "Над Централна Европа се наблюдава необичайно тънък озонов слой над”, каза ръководителят на чешката обсерватория за слънчеви и озонови изследвания Карел Ваницек, цитиран от Еxpatica.Netherlands. Той смята, че високото ниво на вредните ултравиолетови лъчи се дължи на тънкия озонов слой над Централна Европа.
На 19 юни над Централна Чехия бе регистриран рекорден UV-индекс - 8,44, който е изключително опасен за кожата. Прогнозите са, че високото ниво на UV-лъчите ще продължи поне до края на седмицата (26 юни). Сателитните снимки показват, че озоновата дупка се е разпростряла и над Словакия, Германия и Австрия. Според Ваничек от няколко години насам се наблюдават промени в най-долните части на атмосферата.

http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Страховита озонова дупка наблизо | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди