изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:53 EEST
РИК НЕ РАЗРЕШИ ПОДПЕЧАТВАНЕТО НА БИЛЕТИ    
НовиниЧаст от лицата с двойно гражданство, дошли от Република Турция, за да гласуват в България, са настоявали пред секционните избирателни комисии да им бъдат подпечатани билетите за пътуване. Това съобщи в изборния ден Светлана Борисова, председател на Районната избирателна комисия.


 Тя коментира, че печат на СИК може да се поставя само върху документи, посочени в закона, и затова подпечатването на билетите не е разрешено. Проблем в изборния ден възникна и по отношение на гласуването на тези лица. Според закона, пристигналите у нас до 22 юни включително е трябвало да се регистрират в общината по постоянен адрес, за да бъдат включени в избирателните списъци. Дошлите на 23, 24 и 25 юни се регистрираха от СИК на място. Имало е обаче случаи на лица, пристигнали до 22 юни, които не са изпълнили изискването за регистрация, а са настоявали за такава от СИК в изборния ден. На тези лица е отказана регистрация.
В събота в РИК са постъпили жалби, свързани с агитация и пропаганда в изборния ден, с унищожаване на предизборни материали, както и за раздаване на хранителни продукти. Повечето от жалбите обаче са били без конкретни доказателства и поради тази причина не са уважени, каза още Св. Борисова.
 


Сходни връзки

РИК НЕ РАЗРЕШИ ПОДПЕЧАТВАНЕТО НА БИЛЕТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди