изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:50 EEST
ГЕОРГИ ПЕТКАНОВ ОТКРИ РПУ В ШАБЛА    
Новини

Новото РПУ получи от министъра подарък - високопроходим автомобил “Нива”.

Министърът на вътрешните работи Георги Петканов откри Районно полицейско управление в Шабла. Там ще работят 35 души под ръководството на майор Емил Томов, който е бил шеф на РПУ в Каварна.



Сградата на бившия Полицейски участък е ремонтирана за нуждите на новата структура с 92 000 лв., дарени от инвеститори и местни бизнесмени. "Благодаря на Общинския съвет в Шабла и лично на кмета на общината г-жа Елка Димова за обновената сграда и предоставеното оборудване. Искам да ви уверя, че за в бъдеще ще работим съвместно с общинската администрация за гарантирането на спокойствието на нейните граждани. Днес всички ние сме свидетели как със съвместни усилия изграждаме полицейска институция, ориентирана към гражданите и отговаряща на техните очаквания. Благодаря на спонсорите, дарили парите за обновяването на прекрасната сграда. РПУ е поредното новосъздадено РПУ в нашата страна. Нашата цел е полицаят да бъде близо до вас и да се грижи за вашата сигурност и да се опазва вашето имущество. В навечерието на нашия професионален празник - 5 юли, благодаря на всички служители за положените усилия. Затова, че достойно продължавате утвърдилите се през 126 години традиции органите на реда да бъдат верни на девиза "Законност, правда и ред”. За разкриване на РПУ искания у нас прави всеки втори кмет в държавата, но условие да стане това факт, е местните власти да осигурят сграда и оборудване. ОбС и кметът в Шабла успяха да направят това по безупречен начин", каза министър Петканов. Той подари високопроходим автомобил “Нива”, който ще бъде получена след 4-5 дни.

Кметът на града Елка Димова сподели, че застава пред жителите на общината с чувството на удовлетворение за подкрепата, която получи общинското ръководство на Шабла за съставяне и укрепване на институциите на общината. "Днес ние откриваме не сграда на полицията, днес ние откриваме РПУ, което означава друг статут, друго чувство за сигурност у хората, друго по-високо ниво за спазване на обществения ред, други услуги за гражданите и туристите на общината. Създаването на РПУ е резултат от обединените усилия на много институции, организации, представителите на бизнеса, настоящи и бъдещи инвеститори на общината. Уважаеми г-н министър, изказвам Ви благодарността на хората от община Шабла, защото без Вашата личната ангажираност, реализацията не би била възможна. Благодаря Ви, че отсъдихте държавнически, с разума и силата на институцията, която представлявате. Благодаря и на областното ръководство на Добрич и РДВР за оказаната подкрепа. Ремонтирахме помещенията и осигурихме необходимото оборудване. Закупихме вътрешна телефонна централа, осигурихме лек автомобил УАЗ. За всичко това благодаря и на спонсорите. Днешното събитие опровергава скептицизма на някои общински съветници, които се въздържаха от гласуване за откриване на РПУ в Шабла. След Спешната медицинска помощ, данъчното управление в града откриваме и полицейското управление", каза градоначалникът.

Стотици жители на града присъстваха на официалното тържество и прерязването на трикольорната лента. Министър Петканов разгледа полицейското управление, а след това и местните жители влязоха в сградата.

На тържеството присъстваха още зам-.министърът Румен Стоилов, областния управител Иван Иванов, директорът на РДВР подп. Румен Иванов, и новоизбраните депутати Евтим Костадинов, Енчо Малев и Ясен Пенчев.

НДТ

 


Сходни връзки

ГЕОРГИ ПЕТКАНОВ ОТКРИ РПУ В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди