изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:00 EEST
СВЕТЛИН НИКОЛОВ И ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ ОСТАВАТ В АРЕСТА    
Новини

Без уважение Варненският апелативен съд остави жалбите на Светлин Николов и Георги Георгиев, постъпили срещу определения на Окръжен съд – Добрич, от 21 юни 2005 г., с които на двамата е била взета мярка за неотклонение “задържане под стража”.



Срещу Николов и Георгиев е повдигнато обвинение за това, че на 18 юни 2005 г. в гр. Добрич без надлежно разрешително са придобили, държали и пренасяли наркотик – марихуана.

Апелативният съд остави без уважение жалбите на Николов и Георгиев, с които двамата обвиняеми поискаха от въззивната инстанция по-леки мерки за неотклонение.

Определенията на Варненския апелативен съд са окончателни и не подлежат на обжалване.

Варненският апелативен съд остави без уважение жалбите на Калоян Борисов и Мартин Вълков, постъпили срещу определения на Варненския окръжен съд от 24 юни 2005 г., с които и на двамата първата съдебна инстанция отказа да измени наложените им мерки за неотклонение от “задържане под стража” в по-леки.

Калоян Борисов и Мартин Вълков са обвинени в това, че на 19 ноември 2004 г. в кв. “Трошево” във Варна са направили опит да умъртвят 31-годишен варненец. Обвинение за същото деяние е повдигнато и срещу Явор Божинов и Иван Николов.

След като разгледа жалбите на Борисов и Вълков, въззивната инстанция прецени, че и двете са неоснователни, а определенията на първоинстанционния съд – правилни и законосъобразни. Няма нови обстоятелства, които да налагат изменение на първоначално взетите мерки за неотклонение по отношение на Борисов и Вълков, се казва в двете определения на въззивната инстнация, постановени по жалбите на обвиняемите.

Двата съдебни акта са окончателни и не подлежат на обжалване. НДТ

 


Сходни връзки

СВЕТЛИН НИКОЛОВ И ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ ОСТАВАТ В АРЕСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди