изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:58 EEST
200 МЛН. ЕВРО ЗА ВЯТЪРНИ ГЕНЕРАТОРИ КРАЙ КАВАРНА    
ИкономикаЕкспертен съвет на РИОСВ-Варна е одобрил трите проекта за вятърни генератори край Каварна.Това е най-мащабната инвестиция до 200 млн. евро за последните години в България, смята кметът на морската община Цонко Цонев.

Ветрогенераторите ще бъдат построени до 2007 г. и ще отговарят на изискването на Европейския съюз за създаване на алтернативни източници за добиване на електроенергия. Единият проект е на "Универсум енерджи", която изгражда комплекс край каварненското село Българево. На площ от 1038 дка ще бъдат вдигнати 10 генератора с мощност по 2 мегавата всеки. Вторият проект е на фирмата "Митсубиши корпорейшън", която е в договорни отношения с българското дружество "ИНОС - 1".
Третият проект е на "Български вятърни централи" със 100-процентово участие на френската фирма "Сосиете ендюстриел дьо Л-Атлантик".
Двете български фирми - "ИНОС-1" и "Български вятърни централи", спечелиха преди време конкурса за отстъпено право на строеж на вятърни генератори на терен с 5000 дка площ между село Българево и нос Калиакра. www.comfort.bg
 


Сходни връзки

200 МЛН. ЕВРО ЗА ВЯТЪРНИ ГЕНЕРАТОРИ КРАЙ КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди