изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:18 EEST
РУСНАЦИТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ В АЛБЕНА    
Туризъм Перлата на българското Черноморие - курортът Албена - отново е пълен с туристи. Това сочат данните за гостите му към вчерашна дата. Летовниците вчера бяха над 14 000 при максимален капацитет на курорта от 15 000 легла, включително с тези от къмпинг "Горска фея".


Все още в Албена най-много са туристите от немския пазар, съобщи за НДТ Соня Стойчева от отдел "Маркетинг" на "Албена" АД. Към 29 юни те бяха около 4 000, следвани от гостите от ОНД. Трети в класацията са скандинавските летовници - около 2000, а след тях са почиващите българи. Вчера те бяха около 1700, което е почти двойно повече в сравнение със същия ден на миналата година, когато са били 900. Следващи по брой са туристите от Франция, Англия, Бенелюкс, Чехия, Полша, Унгария.
В Албена отчитат през тази година завръщане на руските туристи. Техният брой е най-голям за последните поне осем години, когато имаше отлив към турските курорти. Вчера в курорта имаше и 1100 руски деца, които са тук за участие във фестивала "Приятели на България".  Ръстът на руския пазар, както и увеличението на туристите от Скандинавия, Франция, компенсират спада на немския пазар, обясни Соня Стойчева.
Тя добави, че друго интересно явление тази година е и присъствието на румънци. Всеки ден в Албена отдъхват поне 250 румънци, а през почивните дни техният брой стига 400. Присъствието им тук се дължи  на близостта до Албена на Двореца в Балчик, който е свързан с румънската кралица Мария, както и на активната рекламна политика на Албена на румънския пазар през последните три години. Гостите от северната ни съседка са от Букурещ, Констанца, градове от Северна Румъния.
Над половин милион са реализираните от началото на годината до момента нощувки в Албена, съобщиха още от отдел "Маркетинг". НДТ

 


Сходни връзки

РУСНАЦИТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ В АЛБЕНА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
РУСНАЦИТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ В АЛБЕНА
Автор: Anonymous да 2005-07-03 @ 22:03 EEST
Пълни глупости! На кого му плащат да пише това и защо ли?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди