изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:52 EEST
ПЛЕНЕР В "РУСАЛКА" ЗАВЪРШИ С ИЗЛОЖБА    
КултураСнощи във ваканционния комплекс "Русалка" бе открита изложба на участниците в проведения там през тази година за пети път художествен пленер. В него участваха творци - живописци, скулптори и приложници от 16 страни.

 Пленерът е организиран от "АКБ Форес"ХАД и Сдружение "Международен център по изкуствата". Той се провежда в "Русалка" от 20 до 30 юни. На откривянето на изложбата по покана на изпълнителния директор на туристическия холдинг "Русалка Холидейз" Евгения Генчева присъства и кметът на Добрич Детелина Николова. 
Пленерът се провежда за пети път и събира творци от цял свят. Участниците са от Италия, Русия, Полша, Турция, Гърция, Беларус, Унгария, Словакия, Хърватия, Германия, Франция, България, Грузия, Румъния, САЩ и Бразилия. В рамките на 10 дни в добруджанския курорт те представяха своето творчество. По регламент творците подаряват по две творби на комплекс "Русалка". Освен това, те рисуват и  картини, които подаряват и увеличават фонда на туристическото селище, информират от пресслужбата на общината в Добрич.
По време на пленера творците са разнообразявали атмосферата във ваканционното селище като са украсявали къщичките там. В комплекса могат да се видят творби на българския скулптор Иван Парашов, изработени от интересни камъни, извадени от морето. Рецепцията на туристическия комплекс е украсена с пана на художника Христо Панев във възрожденски стил. Организаторите на пленера имат намерение следващите издания да бъдат обогатени с творби от дървена пластика.     НДТ

 


Сходни връзки

ПЛЕНЕР В "РУСАЛКА" ЗАВЪРШИ С ИЗЛОЖБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди