изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:17 EEST
В. "168 часа": Осуетен преврат в СДС    
ПолитикаСофия. Плах опит за вътрешнопартиен преврат в СДС бе предотвратен на среща на водачите на листи, областните председатели и НИС на СДС в сряда сутринта (29.06.), съобщава от страниците си в. “168 часа”. Почти всички областни лидери на партията, президентът Петър Стоянов, бившият вицепремиер Филип Димитров и кметицата на Русе Елеонора Николова са се били договорили масирано да поискат оставката на Надежда.

Заговорът започнал да се осъществява още през изборната нощ, съобщава вестникът, когато бившият кмет на Пазарджик и водач на листата в града Иван Колчаков, областната партийна шефка на Кърджали Дора Христова, общинският шеф на СДС в Стара Загора Антон Тодоров и бившият син депутат Васил Клявков поискаха главата на Надежда заради изборната загуба. Синята лидерка сама нажежи атмосферата, като обяви, че всъщност СДС е спечелило изборите, тъй като остава най-голямата дясна сила.
Бившият президент свикал сбор във вторник на заговорниците. Те се заклели, че още на следващия ден ще принудят Надежда да си подаде оставката. На сбирката обаче само Петър Стоянов и Иван Колчаков заявили, че държат на думата си. Михайлова успяла да ги приспи като със сълзи на очи се извинила за глупостите, които надрънка в изборната нощ.
Тактиката на Надежда е много проста, но ефективна, смята вестникът. Тя ще гледа да пристъпи надигналата се вълна от недоволство, като забави максимално процедурата за свикване на висшия син форум. Самата Надежда не говори за оставка, а за вот на доверие. Всъщност времето, с което тя разполага до евентуалното й отстраняване е напълно достатъчно да се окопае в партията и да се разправи с вътрешната опозиция.
“Ще действаме стъпка по стъпка – обяснява новата тактика президентът Стоянов. – Тя няма къде да мърда.”
Кой ще е победителят обаче, ще стане ясно много скоро.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

В. "168 часа": Осуетен преврат в СДС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди