изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:27 EET
31 ТЕЖКИ КАТАСТРОФИ СА СТАНАЛИ В ДОБРИЧ ОТ НАЧАЛОТО НА МАЙ    
Ред и сигурност
Най-много произшествия са станали по булевардите "Добруджа", "Русия", "25 септември" и "Трети март", на околовръстния път и т.н.


 

179 катастрофи с материални щети и 31 тежки произшествия са станали в Добрич от началото на май досега. При тях са загинали 2 души, а 36 са ранени. Данните изнесе вчера кап. Румен Стоянов от КАТ. Той коментира, че най-много произшествия са станали по булевардите "Добруджа", "Русия", "25 септември", "Трети март", на околовръстния път и др. Въпреки усилията на органите на реда и многобройните предупреждения във връзка с ремонтните дейности, шофьорите не са достатъчно внимателни и допускат катастрофи. По ул. "Отец Паисий" пък масова практика била водачите да отнемат предимството на пешеходци.
На територията на РДВР от началото на годината са съставени 244 акта за шофиране след употреба на алкохол, каза още кап. Р. Стоянов. Констатирани са 1323 случая на технически неизправни автомобили, 214 - на неправоспособни водачи, 2395 - на превишена скорост. 48 водачи са лишени от правото да управляват поради отнемане на всички контролни точки.
Във връзка с катастрофата, при която на околовръстния път на Добрич загина 3-годишно дете, кап. Стоянов заяви, че е препоръчително родителите да закупят специални детски столчета, които се поставят на задната седялка на автомобила.

 


Сходни връзки

31 ТЕЖКИ КАТАСТРОФИ СА СТАНАЛИ В ДОБРИЧ ОТ НАЧАЛОТО НА МАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди