изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:51 EEST
НАЦИОНАЛНА ЕТНОГРАФСКА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗАПОЧВА В КАВАРНА    
КултураДнес и утре в Каварна ще се проведе Национална етнографска конференция. Нейни организатори са община Каварна и Етнографски комплекс при Исторически музей-Каварна. Основната тема е "Границите на българската култура /граница - вода, суша, географска, ментална/.

 Ръководител на форума ще е проф. д.и.н. Рачко Попов - директор на Етнографския институт и музеи към БАН. Конференцията ще бъде открита днес от 10 ч. от кмета на Каварна Цонко Цонев и доц. д-р Евгений Сачев - директор на Националния център музеи, галерии, изобразително изкуство към Министерството на културата и туризма.

В рамките на форума ще бъдат изнесени общо 40 доклада. В заседанията, които ще се провеждат в конферентната зала на хотел "Каварна", ще вземат участие над 60 директори на исторически музеи от страната, научни сътрудници и ръководители на етнографски катедри и институции. Предвидени са и дискусии. Някои от темите са "Границите на гагаузите", "Държавната граница като желязна завеса", "Калиакра - граница в представите за мит и реалност".

Участниците в конференцията ще присъстват на концерт на Илия Луков днес от 18,30 ч., ще посетят нос Калиакра и други исторически и културни забележителности.

 


Сходни връзки

НАЦИОНАЛНА ЕТНОГРАФСКА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗАПОЧВА В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди