изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:10 EEST
ОБОРУДВАТ ПО ПРОЕКТ КАБИНЕТ ПО КИНЕЗИТЕРАПИЯ    
ЗдравеВ Дневния център за деца с увреждания в Добрич ще бъде разкрит кабинет по кинезитерапия. Проектът е разработен от фондация “Свети Николай Чудотворец” с председател Мария Методиева.

 Финансирането му се осигурява от Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения. Общата стойност на проекта е 5000 лева. Те ще се използват за оборудване на кабинет по кинезитерапия. Ще се закупят уреди за рехабилитация на децата, които посещават центъра. Предвижда се това да подобри качеството на предлаганата социална услуга.

Центърът е създаден през 2003 г. Неговата цел е да се подкрепят семействата, които отглеждат деца с увреждания. Той предлага социални услуги за 46 деца на възраст от 3 до 18 години. Те са с физически и ментални увреждания, заболявания на централната и периферна нервна система, забавено интелектуално развитие. Децата с тежка умствена изостаналост, които не могат да бъдат рехабилитирани и ресоциализирани за посещение във формите на масовите училища, са обособени в група за ползване на целодневни социални услуги. В центъра има и група за почасови услуги, предоставяни от логопед, психолог, арттерапевт, кинезитерапевт.

Екипът на центъра работи по програма на Министерството на труда и социалната политика. Настаняването се извършва от дирекция “Социално подпомагане” след подаване на необходимите документи. НДТ

 


Сходни връзки

ОБОРУДВАТ ПО ПРОЕКТ КАБИНЕТ ПО КИНЕЗИТЕРАПИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди