изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:58 EEST
Германският парламент гласува вот на недоверие към правителството на Герхард Шрьодер /ОБЗОР/    
По светаБерлин. Германският парламент гласува днес на извънредно заседание вот на недоверие към правителството на Герхард Шрьодер.
Вотът на недоверие, който бе поискан по-рано от самия канцлер бе подкрепен от 296 депутати, а 151 от тях гласуваха за оставането на канцлера на власт. Въздържали се бяха 148.


С този акт на германския парламент се разкрива възможността за произвеждане на нови парламентарни избори през есента на тази година.
Лидерът на опозиционната Християндемократическа съюз (ХДС) в Германия Ангела Меркел упрекна в словото си пред Бундестага на страната преди гласуването на вота германския канцлер Герхард Шрьодер за провала в социалната система и голямата безработица в страната, която е засегнала през последните години почти 5 млн. души.
От своя страна, германският канцлер Герхард Шрьодер потвърди пред Бундестага намерението си за свикването на нови парламентарни избори.
В своята реч, канцлерът на страната изтъкна, че оглавяването от него правителство е изгубило доверието на избирателите след местните избори в Северен Рейн-Вестфалия. Освновната причина за това е приетата от правителството програма за реформи "2010", с която се поставят основите за провеждането на належащите в страната реформи.
Според предварителните социологически проучвания около 44% от германските избиратели възнамеряват да гласуват за опозиционния Християндемократически съюз (ХДС), а само 27% от тях са обявили, че ще подкрепят досегашния канцлер. За партията на “ Зелените” пак според проучването биха дали своя глас 8%, а за либералната партия около 7%.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Германският парламент гласува вот на недоверие към правителството на Герхард Шрьодер /ОБЗОР/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди