изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:42 EEST
"Коалиция за България" и ДПС дадоха на НДСВ срок до следващата сряда да отговори ще вземе ли участие в бъдещото коал    
ПолитикаНа втория кръг консултации, който се проведе днес, левите и представителите на НДСВ не се разбраха по двата основни въпроса - с чий мандат ще бъде сформиран следващият кабинет и коя партия ще излъчи министър-председател.

"Коалиция за България" и ДПС дадоха на НДСВ срок до следващата сряда ясно да заяви ще участва или не в бъдещото коалиционно правителство.

На втория кръг консултации, който се проведе днес, левите и представителите на НДСВ не се разбраха по двата основни въпроса - с чий мандат ще бъде сформиран следващият кабинет и коя партия ще излъчи министър-председател.

След срещата БСП-НДСВ и двете страни констатираха, че сериозни различия по приоритетите и политиката, която трябва да бъде водена в следващите години, нямат. За конкретиката обаче не се разбраха.

"Ние влизаме в тези разговори с много ясната и категорична позиция за намерението да бъде реализиран първият мандат, т.е мандатът, връчен на "Коалиция за България, заяви
Румен Петков, заместник-председател на БСП.
Ние влизаме в тези разговори с нашата кандидатура за министър-председател Сергей Станишев. Очевидно по тези два въпроса предстоят и други по-нататъшни разговори."

"За нас, пак да кажа, е много важно не аргумент в търсенето на това кой да е бъдещия министър- председател, каква да е структурата на МС, кои да са членовете на кабинета, да бъде евентуално това през чий мантадат ще се реализира това. По-важно е да има постигнат политически консенсус, а това през кой мандат ще бъде реализиран той, има според нас второстепенно значение", каза
Пламен Панайотов, заместник-председател на НДСВ.

По време на консултациите от НДСВ са продължили да отстояват тезата, че сегашният министър-председател трябва да оглави и следващото правителство.

След разговорите, Румен Петков категорично отхвърли варианта кабинет с мандата на БСП и премиер Симеон Сакскобругготски.

Споразумелите се вече да управляват заедно формации - "Коалиция за България" и ДПС, излязоха с идеята следващото правителство да е на "европейската и социалната отговорност", а партиите, които ще го съставят, да подпишат документ - за политиката, която ще се води, и коалиционно споразумение - за задълженията на всяка от страните. НА НДСВ дадоха срок до сряда ясно да обяви включва ли се в коалицията или не.

"Другото би било създаване на впечатление в обществото за огъване на ръце, за нечистоплътни пазърлъци, за невъзможност да се надскочат лични, тяснопартийни амбиции", каза Румен Петков.
"Всяко забавяне след средата на следващата седмица да се започне изготвянето и работата по тези два документа и евентуалното финализиране на разговорите по съставяне на правителство и ръководство на парламента, ще зададе към обществото и Европа първите признаци на евентуална нестабилност", заяви Юнал Лютфи, заместник-председател на ДПС.

В следващите дни ще се работи за среща на лидерско ниво между БСП-НДСВ и ДПС. Левите и ДПС ще предложат на президента да свика Народното събрание на 11-ти юли.  BTV
 


Сходни връзки

"Коалиция за България" и ДПС дадоха на НДСВ срок до следващата сряда да отговори ще вземе ли участие в бъдещото коал | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"Коалиция за България" и ДПС дадоха на НДСВ срок до следващата сряда да отговори ще вземе ли участие в бъдещот
Автор: Anonymous да 2005-07-03 @ 09:21 EEST
В исторически план откъсването на Македония от България за нас е само един частичен успех. Не е нужно човек да е изключителен стратег, за да осъзнае простата логика - две парчета, ако поискат да се съединят в едно, могат да направят това много по-лесно, отколкото, да речем, десет парчета. В този смисъл така нареченото "успешно разкъсване на България и Македония" крие в себе си зърното на един евентуален бъдещ неуспех (ако някой ден в региона надделеят сили, които пожелаят да закърпят двете разкъсани части). Двете части имат значението на двете маси радиоактивно вещество, които при събирането им на едно място достигат до критичната маса, достатъчна за осъществяването на верижна реакция, която не би била здравословна за нас.

Ето защо, нашата задача сега е да направим всичко възможно, но да продължим разцеплението - както на България, така и на Македония.

При Македония новото разцепване се очерта - албанска половина и славянска половина. Би могло да се помисли и за "гръцка четвърт", както и за "сръбска четвърт" - производни от "славянската зона". Но това, последното, едва ли би изиграло политически ролята си в наша полза, като се има предвид, че "славянската материя" на Балканите е равносилна на "православна материя", а ние знаем, че от православието дори и на гърците не можем да очакваме нищо изгодно за нас.

Що се отнася до България, засега имаме половинчати завоевания с етническите малцинства. Най-сериозното етническо малцинство, което може да окаже реална заплаха за България, е турското. Турците в България, обаче, проявяват известна инертност в засвидетелствуването на очаквания от тях сепаратизъм. За наше огромно съжаление, те не приличат на албанците, които са способни да разгърнат дадена операция за броени дни, дори за часове. Турците в България прекалено много вярват на политическите решения и трудно осъзнават, онова, което ние отстрани виждаме с кристална яснота, - а именно, че на Балканите не винаги политическите решения са най-плодоносни.

Другото малцинство в България, на което могат да се възлагат известни надежди, са ромите. Те са способни да проявяват енергичност, съизмерима с тая на албанците. Недостъкът им, обаче, е, че в своето мнозинство те са една необразована маса. Имаше работна идея да се интегрират роми с турци, като двете общности се изявят с унифицирано лице пред света. Така биха могли да се постигнат някои корекции в тактическия план. За съжаление, съществуват както обективни, така и субективни причини за несъгласуваност и несъвместимост между турци и роми, макар те да са двата основни партньора в Движението за Права и Свободи - т.е. в онзи политически фокус, който е планиран да прокара в неявен вид сепаратистичната тенденция в българския политически живот.

Преценявайки от всички страни ситуацията в България, ние трябва да признаем, че, за разлика от Македония (и респективно - Югославия), отчетливо дефинираните малцинства в тая страна не са така мощни. Но ние добре знаем стария стратегически принцип, че ако някъде нещо не достига, можем с известно страние да го доставим, или създадем. Задачата ни е "да моделираме малцинства от масата на мнозинството". По силата на някои естествени различия в организма на българския етнос, ние бихме били в състояние да създадем формации, които да заемат мястото си, запълвайки празнотата на недостигащите етнически малцинства. Така например, в България има българи с мюсюлманско вероизповедание. Те са почти напълно обособен етнически уникат, който може да изиграе ролята на малцинство, противопоставящо се на мнозинството. В България също така има хора, наричани от всички "македонци" - по силата на факта, че те обитават част от географския регион, известен като Македония. С други думи, към тях подходът може да бъде същия като към славянското население на БЮРМ.

В България битува калейдоскопично многообразие от регионални култури, които толкова фрапиращо се различават една от друга по обичаи, езикови навици и възгледи върху всекидневието, че спокойно към тях може да бъде приложен диференциран подход, който да им внуши необходимото чувство за уникалност и това да ги дезинтегрира спрямо общонационалната идея. Семената за това са вече отдавна посяти - ние откриваме тракийска културна обособеност, добруджанска културна обособеност, шопска културна обособеност, и т.н. Всички те, при умело водене на скритите тенденции, могат утре да разцъфтят в качеството си на заместители на онези неизбежни национални малцинства, които са призвани да превърнат сега съществуващата българска нация в съвокупност от съжителствуващи само регионално етнически единици.

За нас е пределно ясно, че Балканите биха се превърнали в удобен дом за всеки от нас, ако там след време изчезнат съществуващите в момента нации. ние ще се задоволим, ако видим, че в нашия нов дом понятията за национален интегритет са размити, благодарение на наличието на аморфно множество от малцинствени и културни групировки, за които говорих по-горе.



Ето това е чифутската стратегия за унищожаване на България и затова пищят "защитниците на човешките права" Ето затова не искат никакви партии, защитаващи националните интереси на България. Правете си изводите докато още има време!
"Коалиция за България" и ДПС дадоха на НДСВ срок до следващата сряда да отговори ще вземе ли участие в
Автор: Anonymous да 2005-07-04 @ 16:23 EEST
Малииии....На кого е нужно това???!!!
"Коалиция за България" и ДПС дадоха на НДСВ срок до следващата сряда да отговори ще вземе ли у
Автор: Anonymous да 2005-07-04 @ 16:36 EEST
Ако носеха всички луди хлопки, желязото би станало сто гроша оката.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди