изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:30 EEST
БНС: Няма да сме трета партия в кабинет БСП-ДПС    
ПолитикаСлед разговорите на Коалиция за България /КБ/ с Българския народен съюз /БНС/ се увеличават шансовете за формиране на стабилно мнозинство и на работещо правителство с ясна програма, заяви лидерът на КБ Сергей Станишев пред журналисти днес.

Разговорите ще продължат, след като КБ предложи основните приоритети на евентуалната програма на правителство, което би могло да получи широка парламентарна подкрепа.

Програмата ще бъде отворена като първоначален проект, защото държим да чуем мнението на другите демократични парламентарни сили и да формираме състав на правителството, който ще бъде професионален, диалогичен, открит към всички парламентарни сили, с ясно разписани права и отговорности на всяка политическа сила, която участва в него, добави лидерът на БСП.

Казахме много ясно, че няма да сме третата партия в правителство между БСП и ДПС - за нас правителството трябва да има много по-силно обществено присъствие, оповести съпредседателят на БНС Стефан Софиянски и подчерта идеята на коалицията за широко програмно правителство

Има съгласие, че няма време за губене и трябва да се формира мнозинство, ръководство на Народното събрание и правителство, които да бъдат одобрени от парламента час по-скоро, каза Станишев и посочи, че следващата седмица разговорите ще продължат.

В отговор на въпрос одобрява ли идеята на БНС за програмно правителство, той обясни, че правителството трябва да има конкретна програма, професионалисти, без някое министерство да се превръща във феодално владение на която и да е партия.

Според него трябва да има система на взаимен контрол, баланси в рамките на мнозинството, подкрепило кабинета, да има ясна политическа отговорност, за да не се повтори правителство тип "Беров".

Лидерът на БСП заяви, че КБ поддържа становището си, че кандидатът за премиер трябва да бъде посочен от най-голямата политическата сила, спечелила най-голямо доверие от българските граждани.

В отговор на въпрос би ли подкрепила КБ правителство без ДПС в него, Станишев каза че в последните дни много се говори за феномена "Атака" и първият успех на тази формация би бил ДПС да бъде извън управлението.

Според него това е сериозен риск за страната от гледна точка на запазването и усъвършенстването на етническия модел. Важно е всички етнически групи да се чувстват представени в изпълнителната власт и Народното събрание и политически, икономически, социално и културно интегрирани в обществото, добави той.

На въпрос има ли напредък в организирането на среща между лидерите на КБ, НДСВ и ДПС, Станишев каза, че е възможно да има напредък и че той е готов за такава среща във всеки момент.

Станишев подчерта, че политическите партии у нас се намират пред сериозното изпитание да покажат, че са способни да преодоляват традиционните си различия, спорове и конфронтации и да работят за България.

След провала на референдумите за Европейската конституция, след неуспеха на срещата на високо равнище на ЕС Европа се намира в затруднение и се надигат гласовете, които призовават, докато ЕС не реши вътрешните си проблеми, членството на България и Румъния да бъде отложено, и това е сериозен риск, каза той и посочи също предупредителното писмо от ЕК.

Затова се намираме в момент, когато трябва да се конституира достатъчно бързо парламент, ръководство, да се формира стабилно парламентарно мнозинство и работещо правителство с ясна програма, каза лидерът на БСП.

Той отбеляза, че коалицията води разговорите си с политическите сили прозрачно и публично, защото няма намерение да формира "правителство и мнозинство на сделката", което би било порочно и нетрайно.

До вторник и сряда можем да имаме основните точки на приоритетите на Народното събрание и на правителството, посочи още Станишев.

По отношение на хартата на националната отговорност, около която предлага да се обединят парламентарните сили, Станишев каза, че тя трябва да отрази приоритетите към ЕС, подготовката на бизнеса, администрацията и обществото за ефективно членство и за сериозни ангажименти към доходите, социалната защита и ситуацията в здравеопазването и образованието.

Подчертано беше колко важно е да бъдат направени бързи стъпки, за да се даде отговор на мониторинга от страна на ЕК, за да бъде спазена датата 1 януари 2007 г., добави Софиянски.

БСП иска да използва мандата си и да има правителство, колкото се може по-бързо, каквато е и идеята на президента, посочи съпредседателят на Коалиция БНС Анастасия Мозер.

Аз мисля, че по-добрите неща трябва да се обсъждат малко повече, защото никой от нас още не е стигнал до окончателната формула, която ще бъде най-добра за България и ще осигури в парламента необходимия брой народни представители, за да подкрепят и политиката на такова програмно правителство, което ще бъде при приемането на страната в ЕС, допълни тя.

Изразихме становището, че не е важен мандатът при съставянето на правителство, а са важни съставът на кабинета и мнозинството, което стои зад него, каза в отговор на въпрос съпредседателят на БНС Красимир Каракачанов.  http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

БНС: Няма да сме трета партия в кабинет БСП-ДПС | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БНС: Няма да сме трета партия в кабинет БСП-ДПС
Автор: Anonymous да 2005-07-03 @ 15:06 EEST
Станишев е генетичен боклук, приматоидно орангутанче в период на полуразпад, вижте му мазното челце на снимката, параноичния поглед на уверен в себе си дебил, ясно изразения Синдром на Даун, некадърно скриваната с гел и боички плешивина върху нерентабилен череп - и всичко ще ви се изясни. А като прибавим, че и не ебе редовно, а може би го ебат, България не я чака нищо добро от управлението на човек, който не може да тури в ред собствения си живот, а какво да говорим за живота на 7 млн. тъпанари, гласували за полуидиот, тъпоидален кретеноид и фашизоиден червен боклук от украино-еврейски тип. Да живей ***то, което ще подобри основния генофонд на България! Но за целта трябва да си внесем мъже от джунглите, желателно - от непроходимите джунгли на Амазонка, от тундрата в Сибир, аборигени от полупуснините на Австралия, маори от Ню Зеланд, щото тукашните са клавиатурни чикиджии, содомити, воайори, хюмнета, извратеняци, мъжеложци, скотоложци, ***ти, бисексуално лесбийстващи близачи и насрани гьонсурати с отдадени под наем разпрани от мощно чукане задници. Тъпанари!

БНС: Няма да сме трета партия в кабинет БСП-ДПС
Автор: Anonymous да 2005-07-03 @ 15:24 EEST
БСП-Най-безхаберната пария.Те дори и да спечелят с 90% пак няма да знаят какво да правят и ще се провалят.В управлението им стоят сувсем елементарни хора и още тъгуват по Живковото време.До сега не са успяли да искарат пълен мандат.Примери:
Жан,Лилов,Премянов,Ст
анишев,Стоилов.....все хора на които само глупак би разчитал.
БНС: Няма да сме трета партия в кабинет БСП-ДПС
Автор: Anonymous да 2005-07-04 @ 18:20 EEST
И горните двама ще предложат решение на
нашите пробле ни?
А стига бе,та те зачеркнаха гласовете и
на онези които мислеха,че "демократите" ни водят
в рая.
Волен Сидеров ряпа да яде пред тези.
БНС: Няма да сме трета партия в кабинет БСП-ДПС
Автор: Anonymous да 2005-07-04 @ 18:25 EEST
Вярно те сигурно се готвят за дипломати.
Усвоили са тротоарната филология поне за тройка,
но нейсе има още какво да се желае.
Един спец курс на Мозер и са готови.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди