изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:37 EET
БЮЛЕТИН НА МВР - 3 ЮЛИ    
Ред и сигурностСофия. Криминалисти на СДВР задържаха 33-годишния столичанин С.С., заподозрян в производство и разпространение на порно филми и снимки. Случаят веднага бил докладван на софийския районен съд и с негово определение е извършено претърсване на  жилището на С.С. в ж.к. “Люлин”. Там

 били открити над 100 компактдиска, видеокамера с 10 касети, уебкамера и компютърна конфигурация. Носителите съдържали   порнозаписи на малолетни и непълнолетни, а в част от тях като “главна героиня” била ползвана и малолетната му дъщеря. С.С. е задържан за 24 часа, а материалите по случая са докладвани на прокуратурата с мнение за удължаване на мярката му за задържане.
Велико Търново. В РПУ-Павликени са задържани Ю.Р. /28 г./, Р.А./29 г./ и Р.А. /24 г./, заподозрени в кражба на микробус и побой. Инцидентът станал вчера към 4 часа в Суходол. Тримата спрели движещия се микробус “Форд Транзит”, измъкнали шофьора отвътре, набили го и потеглили с возилото в неизвестна посока. Криминалистите бързо попаднали по следите им, а микробусът бил открит край града със счупени предни фарове. Работата по случая продължава.
Пловдив. Дръзка кражба е извършена вчера  посред бял ден.  По първоначална информация, неизвестни засега извършители заглушили сигналната система и към 11.50 часа проникнали в  офис на пловдивска фирма.  После разбили метална огнеопорна каса, прибрали крупна сума оттам и лаптоп Сименс”. Обектът  се пазел от частна охранителна фирма, уточняват от регионалната дирекция. Разследването по случая продължава. 
Русе. Общини в Русенска област все още са в критично положение заради падналия проливен дъжд, информират от регионалната дирекция. На място действат всички дежурни екипи на полицията и пожарната, поддържа се постоянен контакт с кметовете на населените места. 10 полицейски екипа със служебни и лични автомобили, 6 - на „Пожарна и аварийна безопасност” се бориха с водната стихия от вчера следобед и тази нощ.  На помощ са  колегите им от районните служби за ПАБ в Русе, мобилизирани са и свободните от дежурство смени.
Поради наноси от кал вчера към 17 часа бе преустановено движението в пътния участък между гр.Бяла и гр.Попово. Наложи се въвеждане на временната му организация. Със съдействието на полицейските служители и техника на Областно пътно управление бяха изтеглени аварирали автомобили в участъка и след около час движението бе възстановено. Половин час по-късно, поради наводняване на пътищата, бе спряно движението в района на с.Баниска. Нивото на водата достигна на места около 60 см, пороите влачеха големи късове от асфалтовата настилка. Две леки коли се оказаха извън платното, а един микробус -обърнат от водната маса, За щастие пострадали хора няма – те бяха евакуирани с помощта на служителите на РПУ-Две могили. В селото са наводнени над 15 къщи, а контролът над нивото на водоемите бе поет от арендаторите по идея на полицейските служители. Около 19.30 часа обстановката се усложни в района на гр.Бяла поради наводняване на ниската част на града и частично затваряне на пътя за гр.Попово. В с.Пет кладенци водоем бе на критичното ниво на водата- бе предприето аварийното му източване. Силите на полицията и пожарната, заедно с кметствата, имаха готовност да започнат евакуация на хората от населените места по поречието на р.Баниски лом. В с. Копривец бяха наводнени първите етажи на около 30 къщи и кметството. Данни за пострадали, загинали или изчезнали хора няма. В близост до с. Дряновец и с.Виноград в калта заседна трактор с около 25 души в ремаркето, а достъпът до тях в началото бе невъзможен поради високото водно ниво. На място служители на РЗ “ПАБ” успокояваха хората и изчакваха подходящия момент за тяхното изтегляне. Около 20.30 часа обстановката в Русе се усложни – наводнени бяха ниските части на града, непроходими за движение се оказаха някои централни улици и булеварди. На ул. „Антим” лек автомобил пропадна в дупка на пътя,  появила се от пороя. Със съдействие на полицаите колата бе  извадена, а мястото – обезопасено и сигнализирано. Усложнената обстановка наложи създаване на допълнителна организация за отводняване и спасяване на пътници в аварирали автомобили. Ситуацията бе нормализирана два часа по-късно. Тази сутрин дежурен аварийно-спасителен екип на ПАБ се справи с 10-метрово дърво, което се откърши и падна върху капака на паркирана лада.  Продължава усилената работа на всички полицейски и пожарни структури в района.
Към 11.50 часа днес Пътна полиция КАТ информираха за временно затваряне на автомагистрала Хемус в участъка Шумен-Варна поради падналия пороен дъжд. Движението е пренасочено по обходен маршрут.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 3 ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди